Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klart: Lugistjärnan går till dansk toppklubb

Landslagets mittsexa och en av Lugis viktigaste försvarspelare de senaste åren Anna Lagerquist lämnar Sverige och blir utlandsproffs. "Det var dags att testa något nytt", säger hon.

Lugis Anna Lagerquistn lämnar Sverige och Lugi för danska Nykøbing Falster.Bild: PETTER ARVIDSON
Anna Lagerquist, 23, har skrivit på för två år med danska Nykøbing Falster.
Lagerquist är en Lugiprodukt och har spelat för Lundaklubbens A-lag sedan 2010.
– Därför lämnar jag med lite blandade känslor, säger Anna Lagerquist när Sydsvenskan träffar henne i Lund.
– Här finns en helt annan trygghet, man är väldigt bekväm och har en tydlig roll i laget. Samtidigt är det något som jag tycker ska bli kul. Man får inte bli för bekväm utan måste pressa sig lite mer ibland. Detvar dags att testa något nytt för att fortsätta utvecklas.
I Nykøbing Falster finns redan svenskorna Nathalie Hagman och systrarna Emelie och Johanna Westberg som Anna Lagerquist känner väl.
– Nathalie och Emelie har jag ju spelat med i Lugi och Johanna i landslaget. Det finns en slags trygghet i det, säger hon.
Nykøbings ordförande Henrik Hansen uttalar sig om övergången på Handbollskanalen.se.
– Vi har mött Lugi flera gånger i träningsmatcher de senaste 3-4 åren, där vi har hållt öga på Anna och hennes kvaliteter. Anna besitter vissa egenskaper som vi värderar högt i NFH. En stor fighter, superförsvarsspelare, och så har hon utvecklat sitt anfallsspel på internationell nivå, så vi tror att hon passar in bra i NFH:s DNA. Hon gjorde ett fint mästerskap för Sverige senast och vi glädjer oss över att se henne i den gula tröjan (NHF:s) nästa säsong.
Anna Lagerquist:
– Det känns såklart jättekul att få den här nya utmaningen. Dels för att få spela i den danska ligan som håller hög nivå, sedan tycker jag att Nykøbing Falster håller på med en spännande satsning.
– De spelar en snabb och rolig handboll där mittsexan har en central roll, så jag tror att jag snabbt kan komma bra in i det.

Fakta: För detta Lugispelare i danska ligan

Clara Monti Danielsson, Randers Sabine Jacobsen, Midtjylland Emma Friberg, Ringkøbing Maria Adler, Odense Nathalie Hagman, Nykøbing Falster Emelie Westberg, Nykøbing Falster
Gå till toppen