Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny SVT-miss inför Mästarnas Mästare – Sjögran förbisedd sitt rekord IGEN

Det har gjorts misstag förr. Nu har det gjorts igen. När SVT presenterade årets deltagare till Mästarnas Mästare stod det att Anders Svensson gjort flest landskamper – fast det är Therese Sjögran som har det rekordet.

Första gången det hände var under fotbollsgalan 2013. Anders Svensson skulle premieras för sina insatser och 148 landskamper – han fick en bil.
Therese Sjögran som då hade gjort 41 landskamper fler än Anders Svensson fick blommor. Zlatan Ibrahimovic tyckte att Sjögran skulle få en cykel med hans autograf på.
Läs också Hård kritik mot Zlatans uttalande
Året efter skulle svenska fotbollförbundet och TV4 råda bot på sitt misstag och hade förbrett ett inslag om Sjögran, som då hade nått upp i över 200 landskamper.
Läs också Sjögran i Mästarnas mästare: Det ska bli kul
Men Sjögran blev utan hyllning när inslaget ströks i sista stund grundat tidsbrist.
Nu har Therese Sjögran återigen blivit förbisedd sitt rekord.
När SVT på en pressträff i tisdags presenterade deltagarna i årets Mästarnas Mästare, där både Anders Svensson och Therese Sjögran medverkar, stod det på informationsbladet att Anders Svensson är den som har gjort flest landskamper.
Skärmdump från Sportbladet.
När årets deltagare i Mästarnas Mästare presenterades inför säsongen på SVT:s hemsida gjordes samma misstag den gången. Det blev senare korrigerat och i den senaste ändrigen på SVT:S hemsida står det att ”Hon har det svenska rekordet i antalet spelade landskamper”.
Gå till toppen