Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

5 krogsnackisar: Ny lanthandel, temakvällar i Limhamn och Boudet på besök

Nu är fler detaljer klara kring lanthandeln vid Hörte Brygga i sommar. I veckans fem krogsnackisar hittar vi även nyheter om Bistro Stella, Joel Lindqvist, Season Café och Vegokommissionen.

Bistro Stella satsar på temakvällar i vår.Bild: Emma Larsson
1. Matprofiler i lanthandeln i Hörte. Dygnet Runt kunde i höstas berätta att den omtalade restaurangen Hörte Brygga ska öppna lanthandel i sommar. Nu är det klart att det blir Cecilia Spong och Anna Berghe som ska arbeta i lanthandeln. Cecilia Spong är till vardags inköpare på matbutiken Cajsa Warg i Stockholm och ska vara den som ansvarar för den dagliga driften av butiken. Anna Berghe är känd som krogrecensent i Metro och skaparen av mateventbolaget Till Bords och kommer att jobba i butiken.
2. Café V har blivit Season Café. Kaféet på Östra Förstadsgatan 21 har de senaste veckorna bytt skepnad. Nu ryms Season Café i lokalerna och satsar på sallader, mackor, pasta, kakor och mycket mer.
3. Bistro Stella startar med temakvällar. Restaurangen Bistro Stella i Limhamn hamnade i White Guide förra året och satsar nu på att höja nivån ytterligare. Festvåningen är nyrenoverad och där ska de nu arrangera temamiddagar två gånger i månaden med start i helgen. Fredagen den 10 februari blir det tema franska vita viner och sen följer bland annat ostronfest (10 mars), öl för konnässörer (12 maj) och sillamat (16 juni).
4. Boudet ger surdegskurs i Malmö. Joel Lindqvists Mat- och Chokladstudion på Amiralsgatan har öppnat igen efter ett längre juluppehåll och satsar även i vår på speciella events. I helgen kommer mästerbagaren Sebastien Boudet till studion för att hålla en tvådagars surdegskurs. Den 17-18 mars dyker Årets konditor Frida Leijon upp för att ge dessertmiddag och sockerkurs.
5. Vegokommissionen recenserar veganskt i Malmö. Häromdagen lanserades den veganska krogrecensionssajten Vegokommissionen.se som ska guida till god vegansk mat i framför allt Stockholm, Göteborg och Malmö. Det är några av landets mest rutinerade vegomatskribenter som gått samman och skapat sajten som ska publicera 4–8 recensioner i månaden. Läs mer här.
Håll koll på Malmös krogliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen