Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Föddes in i klubben – nu tar hon över som ordförande i MFF Support

Thelma Ernst skriver sannolikt historia på söndagen - hon blir MFF Supports första kvinnliga ordförande. 22-åringen är valberedningens förslag att ta över efter Magnus Ericsson.

– Mitt viktigaste mål blir att stärka vårt syfte. Vara supportrarnas röst. Vi har fått kritik ibland, befogad kritik, att man får hem ett medlemskort och sen hör man inte mer, säger Thelma Ernst. Lite mindre mål är att höja medlemsantalet - där finns stor potential - och få in medlemmarna mycket mer i vårt arbete. Styrelsen gör jobbet i dag, vi är på det sättet en smal förening, men vill vara en mycket stor.
För några år sedan hette MFF Supports ordförande Tony Ernst och jodå, kopplingen är korrekt. Tony är Thelmas pappa.
– Min släkt har alltid varit himmelsblå. Pappas morfar tog med honom på första matchen när han var sju år. Min farmor var också himmelsblå och fick aldrig ha gula kläder på sig.
Första MFF-matchen minns Thelma Ernst – inte.
– Jag var två veckor när jag rullades i barnvagn till min första träningsmatch. Intresset föddes på allvar ganska sent. Jag var en aktiv supporter, men organiserade mig inte eller åkte på bortaresor.
Men allt vände med derbyt HIF-MFF 2013.
– Jag var helt tagen. Hade aldrig upplevt den stämningen och magin. I fjor var jag på alla mtacher, hemma och borta, utom Östersund och Sundsvall. Juventus var första bortaresan och det var helt fantastiskt.
Förra året valdes Thelma Ernst in i styrelsen för MFF Support.
– Jag tog över jobbet med bortaresor och det var helt magiskt. Nu har vi chartrat ett tåg med 700 platser till Göteborg i premiären. Fylls det, kan vi gå upp till 900. Det är första gången de vill sätta på ett fjärde vagnset.
MFF-supportrarna är en brokig skara, indelade i ganska många olika grupper. Uppgiften att hålla samman MFF-familjen är inte helt enkel.
– Jag har alltid tyckt att MFF Support ska vara en stor del av den malmöitiska fotbollskulturen. En väldigt viktig beständsdel. Jag har inte tillhört någon gruppering. Det enda är att jag är medlem i nybildade Malmösystrar.
Något som Thelma Ernst också brinner för är att den kvinnliga fotbollen ska ha en plats i MFF. Hon var en av motionärerna till förra årsmötet, en motion som också utmynnade i ett beslut att MFF ska ha flickfotboll.
Nu gick det så där i höstas – intresseförfrågningar kom, men inga flickor anmälde sig.
– 99 procent vet nog inte om det fortfarande. Få klickade in på länken. Det är klart att man kan göra allt bättre. MFF kan marknadsföra det på ett bättre sätt. Men det tar tid och vi kommer att få många anmälningar nästa gång, det är jag övertygad om, säger Thelma Ernst.
Magnus Ericsson avgår på egen begäran efter sex år.
– Magnus har gjort ett väldigt bra jobb. Men jag tror det behövs en förändring nu. Supporterkulturen är alltid i rullning och det gäller för oss att hänga med i utvecklingen.
Gå till toppen