Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

23-åring sköts till döds vid Möllevångstorget

Tre skott hördes klockan 18.40 vid Möllevångstorget. En 23-årig man sköts till döds med flera skott och ska ha träffats i huvudet. Två män sågs springa från platsen sekunderna efter skottlossningen. Händelsen rubriceras som mord.

Bild: Patrick Persson
Mannen sköts klockan 18.40, vid korsningen Claesgatan och Ystadsgatan, utanför en restaurang och minst ett skott ska ha träffat offret i huvudet. Polisen meddelade senare att mannen avlidit på sjukhus. Tre skott hördes och efter skjutningen var det 20-25 personer som försökte hjälpa mannen, innan han lyftes in i en personbil och kördes iväg. Den skjutne såg ut att vara medvetslös när han bars in i bilen av flera personer.
– Man lastar in honom i privatbil och kör till sjukhuset. Där konstateras han avliden, säger J-B Cederholm, förundersökningsledare i mordet under söndagen.
Stämningen på platsen var upprörd efter skottlossningen.
– Vänta inte! Kör nu! Fort!, skrek en av männen som lastat in den skjutne i framsätet.
På cykelbanan utanför restaurangen låg minst en tomhylsa kvar på marken.
Bild: Patrick Persson
Sekunderna efter skotten flydde två unga män i mörka kläder upp för Claesgatan i riktning mot Södervärn. Det var mycket folk i rörelse på platsen, och flera öppna restauranger och krogar precis bredvid när skotten avlossades.
– Det är många som springer från platsen. Dels kanske gärningsmännen, men även allmänhet som blir rädda när det skjuts på Möllevångstorget, det är mycket folk den tiden på kvällen. Jag kan tänka mig att vittnen sett både gärningsmän och allmänhet fly från platsen.
– Vi försöker reda ut vilka av de som eventuellt ska vara gärningsman eller gärningsmän, säger J-B Cederholm.
Polisen spärrade av hela Möllevångstorget och delar av Ystadsgatan.
Polisens tekniker skickades till Möllevångstorget och även hundpatrull var på plats. Efter skjutningen spärrade polisen även av området kring entrén vid Sus i Malmö. En polishelikopter cirkulerade över delar av Malmö under söndagskvällen.
Bild: Patrick Persson
Sent på söndagskvällen var fortfarande ingen gripen. J-B Cederholm vill inte kommentera vilka fynd polisen gjort på mordplatsen.
Före mannen sköts talar vittnen om att det var en ”ansamling av människor” utanför restaurangen, enligt J-B Cederholm. Om skjutningen föranletts av något slags bråk kan han inte säga.
– Vi håller på med förhör, det är folk inhämtade, så jag har inte en klar bild av vad alla sagt och inte sagt, säger han.
Det kan finnas kameror som fångat mordet på film.
– Vi hoppas på det. Om jag är rätt informerad finns det tillståndsgivna kameror på Möllevångstorget. Om de är igång vet jag inte. Det påstås att de eventuellt inte varit aktiva.
– Sedan hoppas vi att det finns kameror i butiker och annat som eventuellt går utåt gatan, men det får vi undersöka under morgondagen, säger J-B Cederholm.
Den 23-årige mannen är sedan tidigare dömd för bland annat narkotikabrott och grov olovlig körning.
Polisen hade vid 23.30-tiden inte hört den man som ska ha kört in den skjutne till akuten, då han hade lämnat sjukhuset när polisen kom dit. Polisen har dock fått en identitet på föraren.
– Vi hoppas kunna höra honom under natten, säger J-B Cederholm.
Utredningen är nu inne i ett viktigt skede. De första 72 timmarna brukar benämnas som de mest kritiska i en mordutredning.
Har ni någon särskild person ni söker efter som misstänkt gärningsman?
– Nej.
Tror ni det är en eller flera personer som är gärningsmän?
– Det vill jag inte kommentera.
Klockan 00.20 meddelade polisen att avspärrningarna har hävts.
Vet du mer? Hör av dig på 040-71234 eller mejla på 71234@sydsvenskan.se.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Polisen spärrade av akuten efter skjutningen.Bild: Patrick Persson
Gå till toppen