Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
FCR

Här är danskan som ska ersätta Gaëlle Enganamouit

Sanne Troelsgaard, 28 år, från danska Kolding. Där har ni spelaren som FC Rosengård hoppas ska skjuta laget till semifinal i Champions League.

Sanne Troelsgaard jublar efter ett mål mot Sverige den 8 april 2015.Bild: ANDREAS L ERIKSSON
Enligt vad Sydsvenskan erfar ansluter Sanne Troelsgaard till FCR-truppen i London för att provspela på söndagen när man möter Chelsea.
– Vi jobbar på att förstärka truppen med en offensiv spelare till Champions League-spelet, men jag har inga kommentarer till det arbetet, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran när vi når henne i London.
Sydsvenskan har dock säkra uppgifter på att det rör sig om Sanne Troelsgaard, en spelare som sägs kunna vara både mittfältare och anfallare.
Hon är rutinerad. Har spelat 104 landskamper och har gjort 34 mål i dessa. Landslagsdebuten kom redan 10 mars 2008 mot Finland.
2011 blev Sanne Troelsgaard utsedd till årets spelare i Danmark, sedan hon gjort 29 mål på de femton första matcherna med sin dåvarande klubb Skovbakken.
I dag spelar den 176 cm långa danskan med Kolding, som är ett mittenlag i högsta ligan. Hon finns med i den danska trupp som ska spela Algarve Cup i slutet på februari.
FC Rosengård begränsas i sitt letande efter en spelare inför kvartsfinalerna mot Barcelona i Champions League av att denna spelare inte får ha deltagit i den här säsongens Europaspel. Det har inte Sanne Troelsgaard gjort.
Om FCR kontrakterar spelaren talar allt för att det är med ett korttidskontrakt fram till sommaren, då behovet är akut just nu och att marknaden kan vara bredare i nästa fönster.
Att en plats öppnat sig i FCR-truppen är sedan det nu står helt klart att Gaëlle Enganamouit är klar för spel i kinesiska Dalian Quanjan. En märklig vändning, då kamerunskan har svåra problem med broskskador i sitt knä. Det förefaller nästan osannolikt att hon gått klarat en läkarundersökning i Kina.
Efter att ha varit borta nästan hela förra säsongen på grund av en broskskadeoperation, spelade Enganamouit ett par matcher i slutet. Åkte sedan till afrikanska mästerskapen och spelade fem 90 minutersmatcher på kort tid. Vilket förnyade knäproblemen.
Ingen vet hur hon reagerar om hon försöker spela match i nuvarande tillstånd.
– Jag vill egentligen aldrig hindra en spelare som absolut vill söka nya vägar. Men den här gången blev det nästan en win-win-situation, erkänner Therese Sjögran.
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen