Nord & Francke

Dubbelt upp i tårar för Adele på Grammygalan

Jag kan bara inte ta emot det här priset, säger Adele och rösten spricker. Hon står med grammystatyetten för bästa album i ett stadigt grepp men hon ägnar sitt tal helt och hållet åt Beyoncé som också var nominerad i samma kategori för Lemonade.
Beyoncé sitter i publiken tillsammans med Jay-Z. En tår rinner på hennes kind (på min också), han är också påtagligt rörd. Kärleken och respekten mellan två av världens popdrottningar är stark och ömsesidig, åtminstone i denna stund, och det är vackert.
Se talet här.
På det stora hela skåpade Adele ut Beyoncé på galan – hon fick sammanlagt fem priser, bland annat för bästa album (25) och bästa låt (Hello).
Foto: Chris Pizzello/Invision/AP.
Förutom att Adele inledde galan med Hello framförde hon också en hyllning till George Michael som dog precis före nyår. Det var en version av Fastlove, känslosam och smygande, men kanske var sångerskan alldeles för intrasslad i känslorna för hon hamnade helt ur fas (se klipp här) och var tvungen att börja om från början. På ett mycket adeleskt sätt svor hon också – ett mycket engelskt I fucked up – när hon avbröt sig och var således tvungen att be om ursäkt även för detta från scenen. Här är den lyckade versionen:
I slutet står hon med darrande haka och tackar för applåderna, förmodligen både rörd och missnöjd, och det är ytterligare en så vacker stund på en så plastig och uppstyrd gala som Grammygalan är. En påminnelse om att vad som helst kan hända, även om det nästan aldrig gör det, och att det i botten tackochlov är artisteri och känslor det handlar om mer än kläder och att räkna hem flest antal statyetter.
Så tillåter jag mig iallafall att drömma.
Foto: Matt Sayles/Invision/AP.
Nord & Francke på Instagram!
Här finns vi på Facebook!
Vår podd är här
Gå till toppen