Malmö

”Som att komma mitt in i ett avsnitt av Bron”

Mordvågen skördade ännu ett liv på söndagskvällen, mitt i folkvimlet på Möllevångstorget. Många som bor eller jobbar i området är chockade och rädda, andra känner sig luttrade.

18.40 på söndagkvällen sköts en 23-årig man till döds på Möllevångstorget mitt framför chockade restauranggäster. Fatema Habib driver en av restaurangerna närmast mordplatsen.
– Jag jobbade inte själv men min man ringde och berättade vad som hänt. Jag sa bara stäng och kom hem. Han var jätterädd och jag är fortfarande jättechockad, säger hon.
Fatema HabibBild: Patrik Renmark
Natalie Graversen jobbar på ett café på torgets andra hörn, ett trettiotal meter från mordplatsen.
– Det är lite läskigt att stå här ensam på kvällarna när det händer så mycket. För något år sedan blev en kille knivskuren i magen och ansiktet precis här utanför, säger hon.
Natalie GraversenBild: Patrik Renmark
Moa McAllister flyttade från Stockholm till Möllevången i september. Igår kväll gick hon förbi avspärrningen medan kriminaltekniker i vita dräkter undersökte brottsplatsen.
– Jag är lite chockad men ändå inte förvånad, vilket är en sjukt konstig reaktion. Jag har aldrig varit så nära en sådan här händelse. Det var som att komma mitt in i ett avsnitt av Bron.
– Men jag blir lugnad av att prata med mina Malmövänner, säger hon.
Moa McAllisterBild: Patrik Renmark
Jonas Edholm säger att han gick förbi mordplatsen tio minuter efter att skotten brann av på söndagkvällen.
– Jag har bott vid knarkrondellen i 20 år och sett folk både skjuta och kasta handgranat, så jag är luttrad, säger han.
Själv är han inte rädd men han tycker se sig att allt fler barnfamiljer försvinner från området.
– Man ser allt färre barn, katter och hundar på innergårdarna. Och det är nog ett dåligt omen. Alla barnfamiljer sticker härifrån så fort ungarna hamnar i skolåldern, säger han.
Jonas EdholmBild: Patrik Renmark
Möllanbon Susanna håller inte med.
– Så är det inte alls. Det finns fullt av barnfamiljer här. Jag känner mig ganska trygg, och går här helger och nätter. Jag vill inte låta dem skrämma upp mig, säger hon.
– Men vi människor är flockdjur och just nu känns det som om vi håller på och jagar upp oss. Och det tror jag är betydligt farligare än skjutningarna i sig.
Ljus på platsen för gårdagens mord.Bild: Patrik Renmark
Läs alla artiklar om: Mordet på Möllevångstorget
Gå till toppen