Annons

Annons

Annons

Sverige

Kryddan blir godare med elektricitet

Några elektriska stötar före torkningen gör att en krydda smakar betydligt bättre. Det har forskare vid Lunds universitet upptäckt. Resultat: en smakrik basilika som snart finns i en kryddburk nära dig.

Text

Federico Gomez i labbet på institutionen för livsmedelsteknik vid Lunds Tekniska högskola.

Bild: Kennet Ruona

Annons

Om färska blad av basilika utsätts för elstötar bevarar de mycket mer av sin smak när de torkas. Troligen gäller samma sak för andra kryddväxter som förlorar arom under torkningen.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digital

  • Alla nyheter på sydsvenskan.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan