Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Utvecklingen av Sorgenfri fortsätter – förskola och park intill kyrkogården

Malmö stad köper en fastighet på Sorgenfri för att bygga förskola, bostäder och anlägga en park intill S:t Pauli södra kyrkogård. Bygget är etapp två i utvecklingen av norra Sorgenfri.

Malmö stad köper fastigheten för drygt 25 miljoner kronor.Bild: Malmö stad
Samtidigt som kvarteret Spårvägen vid Industrigatan-Nobelvägen byggs för fullt köper Malmö stad en fastighet ett stenkast därifrån för att fortsätta utvecklingen av Sorgenfri från industri till bostadsområde.
Fastigheten Brännaren 20 ligger i den östra delen av kvarteret Brännaren och idag finns där kontors- och industrilokaler. Förskoleförvaltningen hyr byggnaden med gavel mot Industrigatan för möbelhantering och äger redan Brännaren 16 mot Agneslundslundsvägen.
Ett par byggnader kommer att stå kvar, men det mesta kommer att rivas för att ge plats åt den nya förskolan för 80 barn som kommer att byggas längs Agneslundsvägen mot S:t Pauli södra begravningsplats.
Här kommer det också att anläggas en park och byggas bostäder.
– Kvarteret Brännaren kommer att bli en levande del av staden och det är vi många som ser fram emot, säger Anders Rubin (S), tillförordnad ordförande i tekniska nämnden.
Malmö stad köper fastigheten av Hansson & Rydberg Fastighets i Malmö för drygt 25 miljoner kronor.
"Det är en lång process som bland annat inkluderar fler markförvärv, inventering av samtliga byggnader, rivning, marksanering och eventuellt även sanering inne i byggnader. Allt detta måste göras innan det är möjligt att bygga", skriver Jan Johansson, fastighetskontorets projektledare i ett pressmeddelande.
Gå till toppen