Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Röglemålvakten Anders Lindbäck: ”Varit frustrerande”

Så många knutar som lossades på en och samma gång när Rögle vann hemma, Anders Lindbäck fick jubla och Jesper Williamsson göra sitt första mål på tre år.

Anders Lindbäck stoppade alla puckar förutom en.Bild: Anders Bjurö
68 dagar. Så länge hade publiken i Lindab arena väntat på en trepoängare. För Jesper Williamsson som öppnade upp matchen handlar siffran om 131. 131 matcher utan mål innan han stötte in 2–1 bakom Johan Holmqvist.
– Det kommer säkert att komma fler nu, säger Röglebacken med ett brett leende.
Kommer du ihåg när du gjorde mål senast?
– Ja det var inte i den här tröjan i alla fall utan det var i HV71. Klart att det inte är en rolig siffra, men det finns mycket annat man kan bidra med. jag har skjutit mycket, men den har inte velat trilla in, säger Jesper Williamsson.
Det var närmare bestämt säsongen 2013-14 Nässjösonen hittade rätt senast. Men det är frågan om det här målet som dyrkade upp Karlskrona, tände Rögle och Lindab arena inte var värt att vänta på.
Karlskrona kom till Ängelholm med tre poäng på de senaste tio matcherna. Rögle mötte upp med två poäng på lika många försök.
Det var inte upplagt för någon fartfylld aktion i Lindab arena. Och på det sättet infriade lagen förväntningarna inledningsvis. Sömnigt.
Rögles Jesper Williamsson jublar efter 2-1-målet.Bild: Björn Lindgren\/TT Bj√∂rn Lindgren\/TT Björn Lindgren/TT
1–0 till Karlskrona kom i början av andra period perioden. Men Rögle svarade till slut. Det tog 34 minuter och 53 sekunder innan Rögle fick till ett skott som kan klassas som rejält. Och det blev också mål efter Cade Fairchilds tunga skott.
Efter Jesper Williamssons ovana gästspel i målprotokollet utökade Felix Schütz i powerplay.
Med fem minuter kvar fick tysken ett nytt läge, men till slut stod matchen mellan Johan Holmqvist och Rögle.
När Holmqvist lämnat målet med knappt fyra minuter kvar kom också ett fjärde mål.
Daniel Sylwander dubblade därmed sin målskörd för säsongen.
Det var en sådan afton och längst bak stod Anders Lindbäck och fick för första gången jubla åt tre poäng i Rögletröjan.
– Äntligen. Det har varit frustrerande. Bättre sent än aldrig och nu har vi äntligen något att bygga på, säger Anders Lindbäck.
Bild: Anders Bjurö
Rögles landslagsmålvakt har storspelat i mer eller mindre varje match, men ändå så ofta fått stå som förlorare.
– Vi ger inte bort lika mycket puck som tidigare. Vi skapade mycket och hade kunnat göra ännu mer mål, det var ett nyttigt uppehåll för oss, säger Lindbäck om de dagar Rögle kunnat gnugga på detaljer samtidigt som han själv var och spelade Sweden hockey games.
– Vi har försökt att vara positiva. Ingen har velat förlora så många matcher, men det handlar nog till slut om självförtroende, säger Anders Lindbäck.

Matchfakta: Rögle– Karlskrona 4-1

Andra perioden: 0–1 (0.46) Joel Kellman (Marcus Paulsson, Alexander Bergström), 1–1 (14.54) Cade Fairchild (Taylor Matson, Daniel Sylwander).
Tredje perioden: 2–1 (1.54) Jesper Williamsson (Simon Ryfors, Ludvig Rensfeldt), 3–1 (8.33) Felix Schütz (Cade Fairchild, Jack Connolly) spel fem mot fyra, 4–1 (16.19) Daniel Sylwander (Christopher Liljewall).
Skott: 27–21 (10–10, 8–6, 9–5).
Utv, Karlskrona: 2x2.
Domare: Tobias Björk, Boden, och Marcus Linde, Kungälv.
Publik: 3 227.
Gå till toppen