Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Patient fick vänta två dygn på akuten – dog

Delar av personalen på Sahlgrenska universitetssjukhusets akutmottagning har skrivit ett brev till Ivo och bett om en granskning av verksamheten. Arkivbild.Bild: ADAM IHSE / TT
En patient avled efter att ha fått vänta i två dygn på behandling på Sahlgrenska universitetssjukhusets akutmottagning. Nu anmäler delar av personalen det och ett annat fall till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) för att de ska granska patientsäkerheten, skriver Göteborgs-Posten.
Patienten, som hade vätska i lungorna, lades in efter två dygn men avled kort efteråt. I det andra fallet fördröjdes behandlingen av en patient som överdoserat värktabletter, något som enligt personalen hade kunnat leda till döden.
Chefläkaren Görel Nergelius har i medier tidigare sagt att sjukhusledningen inte fått några indikationer på att antalet vårdsskador ökat. I brevet till IVO skriver personalen på akutmottagningen att de känner oro över uttalandet "då många av oss kan vittna om allvarliga tillbud som kunnat relateras till vårdsplatsbrist och/eller för hög arbetsbelastning".
Brevet från personalen har undertecknats av 18 läkare, sjuksköterskor och undersköterskor.
Gå till toppen