Wimans blogg

Max Wiman: Det här är också en sida av Malmö. En viktig sida.

"Hoppa om ni älskar Malmö, hej", hörs det plötsligt vid staketet.

Plötsligt rör det sig upp och ner bland de unga ungdomarna och det är inte vanliga åkarbrasor. Eleverna – killar och tjejer, små och lite större – från Lindeborgsskolan kan sina MFF-ramsor och plötsligt är de närmare sina idoler än de kunnat drömma om.
Det här är också en sida av Malmö. En viktig sida. Inte minst just nu.
Alla möjliga papperslappar kommer fram och – visst – ungarna har inte riktigt koll, så att bara någon av spelarna kommer nära eller ska ta lite att dricka hojtar de för att få autografer. Och det går ju inte riktigt förstås. Var sak har sin tid.
Men när rehabtränande Anders Christiansen och Erik Andersson kört sitt, får också barnen sitt. Det skrivs många autografer. När träningen väl är över, står lagkaptenen Markus Rosenberg kvar länge och skriver och skriver. Några barn knallar in på planen och får sina autografer.
Spelarna är nöjda för att de fått träna på en bättre plastmatta än tidigare, men visst, det är lite ljudligare och stökigare än vanligt. Blåsigare också när molnen drar in.
Men det bekommer inte barnen, som många till och med kommer ut utan jackor och de är förstås framtidens supportrar.
Vi är några som står bredvid och snackar – bland annat med Lindeborgs A-lagstränare Peter Nilsson – och är överens om att det är väldigt god PR för MFF och fotbollen. Blir lite överraskad av Magnus Pehrssons reaktion efteråt.
Jag vet inte om det här blev lite av en kulturkrock för MFF-tränaren, som är en nogrann och metodisk man. Han tyckte att det blev lite "rörigt".
Jag var inte med från början, vet inte om det var barn inne på planen från början. När jag kom stod de längs staketet. Eller hoppade. Och snackade.
Självklart måste ett lag på toppnivå har arbetsro, det är möjligt att en del måste styras upp, själv tycker jag dock att det problemet är att man måste jaga runt efter bra underlag.
Ett bra underlag och en kul stund för ungdomarna tycker jag bara var en win-win-situation.
Och fortsätter MFF att träna på Lindeborgs ett år gamla konstgräs, blir det nog lite vardag för ungdomarna med. Och därmed lite mindre rörigt.
Läs alla artiklar om: MFF 16 februari
Gå till toppen