Inside Redhawks

Från klorinblekt till färgstark vändning

Oj, det här måste kännas skönt för Redhawksmålvakten Cristopher Nihlstorp. Han kom ur den onda cirkeln och var en bidragande orsak till att Malmö Redhawks bärgade tre kassaskåpstunga bortapoäng mot HV71.

Bild: BILDBYRÅN
Ingen göteborgare hade väl protesterat om Malmö Redhawks vunnit mot Frölunda i tisdags. Istället blev det 2–3. Ingen malmöit hade skrikit rakt ut om HV71 hade tagit poäng mot Redhawks i Jönköping. Istället gick Redhawks och vann med hela 6–3,
Och då var ändå Redhawksspelarna närmast klorinbleka i den första perioden, men visade allt eftersom visade de rätta färgerna.
Tre nyckelkomponenter till segern.
Cristopher Nihlstorp spelade sin tjugonde match från start och tog sin femte seger. Han har överskuggats av Oscar Alsenfelt och haft det kämpigt. Men Nihlstorp fick chansen för andra matchen i rad. Alsenfelt var tillbaka efter sin sjukdom, men mjukstartade på bänken.
Cristopher Nihlstorp vann målvaktsmatchen med råge mot HV71:s Fredrik Pettersson Wentzel. Det här var en insättning på självförtroendekontot för den meriterade målvakten.
Erik Forssell var katalysatorn som svarade för ett mål i boxplay, brände en straff och stod för två assists. Det var han som grävde fram pucken och serverade den på silverbricka till...
... Noah Welch som pricksköt segermålet (4–3). Det var också Welch som var fysisk (okej, någon onödig tvåa) när lagkamraterna inte riktigt hittade rätt i närkampsspelet.
Och förutom boxplay-målet kom två mål i powerplay – Malmölaget var därmed hundraprocentigt i numerärt överläge.
Nu väntar sexan Brynäs i Arenan på lördag, hemmavinst och Redhawks har chans på en direktplats till kvartsfinalerna.
Läs alla artiklar om: HV71–Malmö Redhawks
Gå till toppen