Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ilska över palmer i Milano: "Afrika i Italien"

Impopulärt träd bland italienska högerpopulister. Arkivbild.Bild: Heng Sinith/AP/TT
Ett fyrtiotal palmer har skapat oväntad vrede i Milano. Både arkitekter och politiker har gått i taket över de tropiska träden som placerats ut på Piazza Duomo, strax intill den välkända domkyrkan i Italiens näst största stad.
Det är den amerikanska kaffekedjan Starbucks som ligger bakom planteringen – som inte har fallit i god jord.
– Palmer och bananer på Piazza Duomo! Allt som behövs nu är kameler och apor, så blir det verkligen Afrika i Italien, säger Lega Nords partiledare Matteo Salvini, som redan är sur på kaffekedjan sedan den öppnat för att anställa ett stort antal afrikanska flyktingar på sina kaféer.
Men inte bara högerpopulister har vädrat sitt missnöje. Även den framstående arkitekten Paolo Pejrone har invändningar mot palmerna.
– Växter i stadens grönområden måste inte nödvändigtvis vara inhemska, men att plantera den här sorten på Piazza Duomo känns som nygotisk dårskap, säger han.
Gå till toppen