Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Väpnat rån mot butik på Söderkulla – en skadad

Två män rånade en butik vid Söderkullatorget på torsdagskvällen. Butiksinnehavaren knivskars i benet och stängdes in på lagret. Rånarna tog också struptag på en kund.

Bild: Patrick Persson
De två rånarna kom in i butiken strax efter klockan 19.30 på torsdagen. Båda var maskerade och hade täckjackor. En av dem var beväpnad med en förskärare.
Bild från övervakningsfilmen som fångade rånet.Bild: Tobias Barkman
– Alla som vet något måste berätta, säger Ayad Abwia, en vän till butiksinnehavaren som snabbt var på plats efter rånet.
Övervakningsfilmerna visar hur den ene rånaren övermannade en kund i butiken, medan den andre gav sig på butiksinnehavaren bakom kassan.
Vid ett tillfälle blev det tumult, och butiksinnehavaren knivskars i benet. Skadan såg lindrig ut.
Butiksinnehavaren fick åka ambulans till sjukhus efter rånet.Bild: Patrick Persson
– Men det kom mycket blod.
– Han mådde inte bra, säger Ayad Abwia.
Butiksinnehavaren fick också knytnävslag.
Bild från övervakningsfilmen som fångade rånet.Bild: Tobias Barkman
Efter det tvingade rånarna in kunden och butiksinnehavaren på lagret. Sedan öppnade de ytterdörren och kontrollerade så att ingen var på väg in – och började fylla fickorna med stöldgods.
Pengar ur kassan, telefonkort, och några nävar cigarettaskar stoppade de på sig.
I samband med rånet mot butiken tog rånarna strupgrepp på en kund i butiken. De försökte tvinga till sig hans mobiltelefon, men misslyckades.
Efteråt sprang rånarna mot Söderkullaskolan, enligt polisen.
– Vi har haft hundpatrull och sökt, det har inte gett någonting. Vi har säkrat en övervakningsfilm vi tittat på, säger Stephan Söderholm, informatör vid polisens ledningscentral.
Butiksinnehavaren och kunden fördes till sjukhus med ambulans.
Händelsen rubriceras som grovt rån och försök till grovt rån.
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen