Fotboll

Dömdes till fängelse efter knallskotten mot Tobias Sana – överklagar till hovrätten

Den IFK Göteborgssupporter som dömdes till två månaders fängelse efter att bland annat ha kastat ett knallskott mot Malmö FF-spelaren Tobias Sana överklagar domen till hovrätten, rapporterar GP.
Tobias Sana fick ett knallskott kastat mot sig. Nu överklagar 29-åringen som dömdes för brottet sin dom till hovrätten. Arkivbild.Bild: Adam Ihse/TT
Supporterns försvarare, advokat Mia Sandros, lämnade in överklagan sent på fredagseftermiddagen, skriver tidningen.
Den 29-årige Blåvittsupportern fälldes för vållande av kroppsskada i tingsrätten i slutet av januari. Åklagaren ville i första hand att supportern skulle dömas för misshandel, men tingsrätten ansåg att det inte kunde bevisas att knallskottet medvetet riktats mot Sana. 29-åringen nekade till brottet, men identifierades av en supporterpolis. Totalt dömdes han för sju brott, flera av dem i samband med hans fotbollsengagemang.
Sana, som tidigare spelat för IFK Göteborg, höll på att värma upp när knallskottet kastades in under den allsvenska matchen i april förra året. Knallskottet landade vid Sanas fötter och exploderade. Matchen bröts och Malmö tilldelades en 3–0-seger.
Läs alla artiklar om: Domen efter knallskottet mot Sana
Gå till toppen