Sport

Olsson fastnade i liften: Vidrigt

När liften stoppades satt Matts Olsson fast – och han var kissnödig. – Efter en stund kände man: "Det här är inte bra". Det var vidrigt, säger han.

Matts Olsson kunde pusta ut efter "skräckfärden" i liften.Bild: Pontus Lundahl/TT
Efter incidenten då ett flygplan körde in i en kameravajer stängde VM-arrangören av liften i tävlingsbacken i S:t Moritz.
I den satt Matts Olsson, som var på väg upp till det andra åket.
Svensken hade problem.
– Det började med att jag klev på liften ganska kissnödig. Sedan stannade den en bit upp. Jag hade verkligen tänkt mig en smidig liftresa. Sedan ropade de ut i högtalarna att vi kommer att stå stilla ett tag. Jag sitter med Manfred Mölgg och en tränare där... sitter ganska tyst, håller mig och försöker fokusera.
Efter bortemot en halvtimme kände Olsson att han inte kunde hålla emot längre. Han berättade för sina medresenärer, lämnade stavarna till dem och började förbereda sig.
Då studsade liften i gång.
– Då får jag hålla mig ytterligare lite för jag vill ju helst inte kissa i liften. Jag kommer upp och åker dubbelvikt till första bästa snövall. Det störde mig inte i andra åket men det var en jäkligt jobbig upplevelse, säger han.
Olsson fick information om vad som hade hänt först efteråt.
– Det var ju tur att det gick bra. Vi satt faktiskt och tittade. De är ju duktiga att flyga och flyger tajt för showens skull men det där var väl kanske på gränsen, säger han.
Läs alla artiklar om: Alpina VM
Gå till toppen