Redhawks

Patrik Hersley nobbar Malmö Redhawks

Den Malmöfostrade AHL-forwarden Max Görtz är på väg hem, men Redhawks verkar få nobben av KHL-backen Patrik Hersley.

Allt talar för att Patrik Hersley väljer att fortsätta karriären utomlands.Bild: ROBBIN NORGREN
– Känslan är att han stannar utomlands, det har han också deklarerat. Han sa: ”räkna inte med mig nästa säsong”, säger Patrik Sylvegård, sportchef och vd i Malmö Redhawks.
Patrik Hersley spelar för närvarande i stjärnspäckade SKA St Petersburg. Den 30-årige backen har sin svenska bas i Höllviken och har tidigare öppnat dörren på glänt för Redhawks.
Allt talar dock för att det blir en fortsättning utanför Sveriges gränser.
– Jag stannar förmodligen utomlands nästa säsong, men jag tar inget beslut förrän säsongen är över, sms:ar Patrik Hersley.
Vad är den främsta anledningen?
– Jag går på känsla bara. När jag flyttar hem ska det vara för gott, kommenterar Patrik Hersley.
Under den senaste tiden har han brottats med skadeproblem.
– Jag har precis kommit tillbaka från en mindre knäoperation, hälsar Patrik Hersley.
Expressen- och Kvällspostenbloggaren Mr Madhawk har skrivit att Max Görtz blir Redhawks första värvning inför nästa säsong.
– Jag har inga kommenterar kring det, säger Patrik Sylvegård.
Men är ni intresserade av Max Görtz?
– Det är en jättebra spelare som jag tror att de flesta svenska klubbar är intresserade av. En högerskytt i rätt ålder (24 år), 190 centimeter lång och en bra skridskoåkare. Det är väl ungefär vad alla vi ha, säger Patrik Sylvegård.
Max Görtz moderklubb är Frosta från Höör. Han har spelat U16, J18 och J20 i Malmö Redhawks. I SHL har han lirat för Färjestad och Frölunda. Han är inne på sin andra säsong i Nordamerika. För närvarande spelar Max Görtz för San Diego Gulls i AHL.
– Max blir säkert en landslagsspelare om han flyttar hem, säger Patrik Sylvegård.
I förra veckan berättade Ilari Filppula i Sydsvenskan att han kan tänka sig en fortsättning i Malmö Redhawks, trots att spelmotorn har blivit placerad i TPS Åbo.
– Vi får se. Vi har sagt till våra utländska spelare att vi avvaktar säsongen ut. Filppula är en bra spelare, säger Patrik Sylvegård.
Något nytt kring er succémålvakt Oscar Alsenfelt?
– Nej, och det är inte säkert att vi kommer att landa det här [en kontraktsförlängning]. Om han ska gå någon annanstans hoppas jag att det blir KHL, säger Patrik Sylvegård.
Läs alla artiklar om: Ishockey: Redhawks 17 februari
Gå till toppen