Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nya pågatågsstationen klar 2023

År 2023 står pågatågsstationen klar i nya stadsdelen vid Klostergården. Källby Reningsverk flyttar därifrån två år senare, 2025.

Det planeras för en ny stadsdel i sydvästra Lund, området får en egen pågatågsstation.
Byggnadsnämnden fattade på torsdagen ett inriktningsbeslut för sydvästra Lund, ett område som ska växa fram under de närmaste åren.
Planen är att det ska bli en egen stadsdel där rekreation och grönska samspelar med näringsliv och blandad bostadsbebyggelse. En viktig del i hela konceptet är den nya pågatågsstationen.
– Inriktningsbeslutet innebär bland annat att det fortsatta arbetet ska utgå från att reningsverket flyttar från området, säger Björn Abelson (S), byggnadsnämndens ordförande.
Ett förslag till fördjupad översiktsplan för stationsområdet håller på att tas fram och Lundaborna ska få möjlighet att tycka till om den under slutet av 2017.
- Ambitionen är att ta tillvara på kvaliteterna i området, säger Björn Abelson. Här finns natur, livaktiga globala och lokala verksamheter, rekreation och ett rikt föreningsliv som vi vill stärka.
Gå till toppen