Inside Redhawks

Kent Leijon Jönsson: Utan ångestfilt blir Pantern svårsmält i ett SHL-kval

De streckdramatiska effekterna var kanske inte i full spinn, men det blev ändå en hyfsat spännande afton för Pantern.
Två poäng kunde lätt ha varit tre mot Västervik, men Pantern tassar definitivt med i den allsvenska toppstriden efter en förlängningsvinst, 2–1.
Avståndet upp till tvåan Karlskoga drygades ut med en poäng. Värmlänningarna vände formpilen och vann borta mot Björklöven med 7–2.
Karlskoga har nu 85 poäng.
Trean Pantern är uppe på 81 poäng, bonuspoängen mot just Västervik vägde tungt. Smålänningarna är fyra med 79 pinnar.
Femman Timrå torskade mot jumbon Södertälje och är kvar på 78 poäng.
Matchen då? Pantern vann skotten med 31–19 och gör vi det klassiska och delar upp den ordinarie matchtiden i sex tiominutersperioder, var hamnar vi då? Jo, Pantern förlorade knappast någon.
I förlängningen tog altmeister Johan Björk tag i taktpinnen och stod för en lyckad offensiv framstöt och fann Axel Wemmenborn, som stötte in segermålet 41 sekunder in i den fjärde perioden.
Och, ja, jag har varit inne på det förut: med noll förväntanstryck och ingen ångestfilt över sig blir Pantern inte lätt att tas med i SHL-kvalet. Ett lag som inte behöver ligga på den freudianska hockeydivanen är normalt sett svårtuggat.
En lånespelare som har potential att ge god avkastning för Redhawks nästa säsong är Lukas Haudum. Den 19-årige österrikaren skulle kunna aspirera på platsen som tredjecenter.
Han har passningsögonen, kreativiteten och är svår att få omkull längs sargerna. En spännande spelare.
Läs alla artiklar om: Pantern–Västervik
Gå till toppen