Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mobbning vanlig orsak till skolanmälningar

De senaste åren har antalet anmälningar till Skolinspektionen ökat och trenden fortsatte under 2016. Akivbild.Bild: Henrik Montgomery/TT
Anmälningarna till Skolinspektionen fortsätter att öka. Förra året tog myndigheten emot 4 792 anmälningar, vilket var 19 procent fler än 2015, visar färsk årsstatistik för 2016. Även tidigare har antalet anmälningar blivit fler för varje år.
Varför det är så visar dock inte statistiken, men kränkningar och mobbning är de vanligaste anledningarna till att anmälningar görs, enligt ett pressmeddelande.
Under 2016 gjorde Skolinspektionen regelbunden tillsyn på 932 grund- och gymnasieskolor, inklusive särskolor. En vanlig brist var till exempel att elevhälsan inte användes förebyggande och hälsofrämjande.
En anmälan till Skolinspektionen kan göras om man upplever att en skola eller förskola inte följer reglerna för undervisning och omsorg.
Gå till toppen