Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nu ska nya Idalaskolan klubbas

Idalaskolan byggs som F-3-skola för 300 elever och en fullstor idrottshall placeras intill. Så ser förslaget ut och nästa vecka tar kommunstyrelsen ställning. År 2019 kan skolan stå färdig.

Så här såg det ut i maj förra året när Joakim Andersson överlämnade 1 894 namnunderskrifter för en ny Idalaskola till kommunstyrelsens ordförande Anders Almgren (S).Bild: Lars Brundin
Förra året föreslog tjänstemän på kommunkontoret att Idalaskolan inte skulle byggas upp igen, utan att alla barn i Veberöd skulle samlas på Svaleboskolan.
Politikerna var dock rörande överens om att Idalaskolan ska återuppbyggas.
I nästa vecka hamnar ärendet på kommunstyrelsens bord. Förslaget är att bygga en F-3-skola för 300 elever, som enkelt ska kunna byggas ut till att ta emot 400 elever.
– Underlaget finns inte idag och inte de närmaste åren, så hade man byggt den delen nu hade den i det närmaste stått tom. Det kan vi inte motivera, säger kommunstyrelsens ordförande Anders Almgren (S).
Till att börja med ska skolan vara tvåparallellig och det blir också plats för sex förskoleavdelningar.
– Men det är anpassat fullt ut så att förskoledelen sedan ska kunna användas för skolverksamhet, säger Anders Almgren.
Vid skolan ska också en fullstor idrottshall med läktare byggas. Den kommer att kunna användas både av skolan och Veberöds olika föreningar.
Totalt beräknas investeringen kosta 154 miljoner kronor, varav själva skoldelen står för drygt två tredjedelar.
Om allt flyter på kan bygget sätta igång i slutet av det här året.
– Då skulle man kunna ha inflyttning 2019. Det är det vi siktar på.
På onsdag nästa vecka ska kommunstyrelsen diskutera frågan.
– Jag förväntar mig, med tanke på det engagemang som har funnits tidigare, att vi ska få ett brett stöd för detta, säger Anders Almgren.
Slutligt beslut om att bygga skolan och idrottshallen fattas av kommunfullmäktige.
Gå till toppen