Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Skateboard-VM till Malmö igen

Som Sydsvenskan avslöjade för redan en månad sedan blir Malmö värd för både EM och VM i skateboard i maj. På nytt håller man till i Kroksbäck skatepark.

Tristian Rennie från USA under förra sommarens skateboard-VM i Malmö-Bild: AVDO BILKANOVIC
Den 27 maj kommer världsmästerskapet Park Series tillbaka till Malmö. I år blir det ännu större och bättre då VM-deltävlingen dessutom föregås av Europamästerskapet Continental Championships.
En av profilerna är Malmöåkare Oskar ”Oski” Rozenberg Hallberg. Bland utmanarna finns dessutom 18-årige Kalle Berglind, också han från Malmö.
Läs också Den stora skejtfesten återvänder till Malmö
I augusti förra året arrangerades VM-finalen i skateboard, Vans Pro Skate Park Series, i en helt ny, specialbyggd skatepark i Kroksbäck. Arrangemanget blev en succé.
— Med EM och VM under samma helg blir det verkligen fullt ös i Kroksbäck. Det är särskilt roligt eftersom det blir ett bra sätt att visa mångfalden av personligheter inom skateboard. säger Gustav Svanborg Edén, skatesamordnare och projektledare för arrangemanget i ett pressmeddelande.
Gå till toppen