Inside Redhawks

Kent Leijon Jönsson: Stjärnglitter och skitmål i segerreceptet

Ta en nypa här och en tesked där och mixen blir rätt skön för Malmö Redhawks. 3–1 mot Karlskrona var Redhawks sjätte raka bortaseger. Den som efterlyst ”secondary scoring” fick sitt lystmäte.
Karlskronamålvakten Johan Holmqvists utflykt bakom egen kasse var upprinnelsen. Framför stod Nicklas Jadeland och petade in pucken. Ett skitmål, javisst, men ett välkommet sådant för Jadeland. Den ettrige illerns första mål – och poäng – för säsongen.
Temat ”skitmål” fortsatte för Redhawks. Karlskronas kvittering kan sorteras in i den kategorin.
Men även Redhawks ledningsmål. I powerplay tog Nils Andersson i för kung och fosterland. Klubban knäcktes i skottögonblicket och pucken fick lite mer än styrfart, men tillräckligt för att Frederik Storm känsligt skulle kunna styra in 2–1.
Stjärnglitter strödde Robin Alvarez vid 3–1. En cirkusvända i Karlskronas zon med stark skridskoåkning och samma effektiva ”jag-går-på-utsidan-fint” typ tre gånger och sedan en laserpassning till Ilari Filppula. Finländaren behövde bara sätta dit klubban.
Trion Robin Alvarez, Ilari Filppula och Rhett Rakhshani börjar se ut som en riktigt vass förstakedja.
I den formen Alvarez är för tillfället håller han landslagsklass – åtminstone för en träningsturnering med Tre Kronor. Benen ser lätta ut och med sin fart, tyngd, balans och funktionella teknik är han svårstoppad.
Ilari Filppula är Ilari Filppula. En klurig spelmotor.
Högerskytten Rhett Rakhshani kompletterar ovannämnda herrar väl. Han har fått upp flåset och åkningen. Är ganska irrationell och det passar Filppula.
Bakåt var försvarsinsatsen kollektiv och stark. Målvakten Oscar Alsenfelt spred trygghet. Han tog sin sjuttonde seger i sin 27:e match.
Läs alla artiklar om: SHL 2016-17: Karlskrona-Redhawks
Gå till toppen