Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Planer på nytt golv – vi har spanat in 6 trender

Personligt, mönsterlagt och hållbart. Det är några av trenderna för trägolv 2017. Träet i sig är ett av årets hetaste material, då hållbarhet och närhet till naturen står i fokus.

Massivt trägolv som lagts i en diagonal parkett. Färgskiftningarna hör också till trendbilden för 2017.Bild: Almedals
Att välja kvalitet och inredning som håller länge har sin givna plats i såväl slott som koja just nu. Miljömedvetenheten undgår ingen och vi är noggranna med att ta reda på varifrån material är hämtade, hur och var tillverkningen går till och att det vi väljer att investera i håller länge. Träbranschen gnuggar händerna och vi ser följande trender när det gäller trägolv:

1. Mönstrat

De klassiska parkettläggningarna uppdateras med läggningar bland annat på diagonalen och med bredare brädor. Mönstren får gärna skifta i färg och ha naturliga variationer och skavanker – allt för att ge rummen en unik och personlig känsla.
Mörka golv må vara effektfulla, men deras tid tycks gå mot sitt slut.Bild: Osmo

2. Ljust

Även om de dova färgerna är heta trendmässigt lever en blond skandinavisk stil kvar färgsatt med svärtade pasteller som blått, rosa och grått. Till dessa väljer man gärna ett ljuspigmenterat golv.
Breda plankor. Den mest rustika och naturliga känslan uppnås med rejält breda plankor.Bild: Kährs

3. Breda plankor

Ju bredare plankor, desto större blir utrymmet för naturens skiftningar i träet. Vi älskar naturen och lägger den gärna på golvet. Breda plankor är fortsatt hett.
Bild: istock

4. Hållbart

Alla pratar om hållbarhet 2017, därför är naturmaterial överlag eftertraktade, liksom gedigna trägolv som kan slipas många gånger och därmed hålla länge.
Vi vill se inte bara naturens närvaro utan även handens. Tydligt hantverksmässigt lagda golv är status 2017.Bild: Kährs

5. Hantverk

De nya läggningarna ställer stora krav på golvläggarna, men man uppskattar också en stil som är rustik och påminner om gamla tider och dess trägolv. Här finns kommer smyger mörkare toner sig in och skapar en ombonad stugkänsla.
Rum binds samman. Inga trösklar, öppna ytor och samma golv i hela hemmet.Bild: Tarkett

6. Trägolv alla rum

Det var länge vanligt att trägolv och finkett var förbehållna vardagsrum – så ser det ut i många lägenheter från 50- och 60-talen till exempel. Men idag vill vi binda samman rummen på ett annat sätt och väljer gärna samma golv till samtliga rum, utan trösklar.
Följ Himma på Instagram!
Gå till toppen