Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Engdahl sköt Lugi mycket närmare seriesegern

När Ebba Engdahl skickade bollen i tomt mål, var Lugisegern i praktiken klar - och seriesegern en bra bit närmare. – Det är klart att det är skönt med ett enkelt mål där. Det är goa mål, likaväl som det är tungt att få dem i ryggen, sa Lugis mittnia.

Det var vid ställningen 17-19 med fyra minuter kvar och när H65 varit nära flera gånger om att komma ikapp, som Engdahl skickade in bollen i det tomma hemmamålet. Då återstod fyra minuter.
– De hade ju två på linjen, så jag var medveten om att där inte var någon målvakt. Jag tänkte bara att jag chansar och kastar.
Egentligen satte Ebba Engdahl punkt för matchen en gång till. Med minuten kvar satte hon matchens sista mål, 22-19, på straff och då kunde inte någon i hemmalägret tro på vändning.
Glädjen var stor i Lugi efter segern. Man såg detta som det svåraste hindret på väg mot att ta hem serien - Lugi tog ju kommandot i tabellen efter segern mot Sävehof.
– Såklart var det lite extra nervöst. Nu har vi bara få matcher kvar och de är jätteviktiga. Vi vill verkligen ta förstaplatsen när vi nu har chansen, menade Ebba Engdahl.
Egentligen skulle ni väl vilja spela SM-final nu, med tanke på den form ni visar?
– Det går bra, men det är lång väg dit. Men det känns bra och vi vill förstås försöka få med den känslan in i slutspelet.
Det blev jämnt och rafflande på slutet med ett H65 som vägrade ge tappt. Ändå såg det avgjort ut till Lugis fördel redan efter 20 minuter. Då stod det faktiskt 10-4 till gästerna.
– Det är viktigt att vi får ett ryck i början. Det var en skön start. Sen kommer det tyvärr dåliga perioder där vi går ner oss, men det var skönt att reda ut det.
I inledningen var det framför allt Melissa Petrén som imponerade med bra skytte, samtidigt som H65 uppträdde räddhågset och långsamt framåt.
Men sedan tätade hemmalaget till försvaret rejält och det blev en kamp mellan två lag där det defensiva var det som utmärkte sig mest. Lugi fastnade ofta och fick inte till kontringar eller kantspel, samtidigt som skyttarna kom för nära försvarsspelarna.
– Det blev en krigarmatch. Det är det nästan alltid mot H65, det blir inget finlir. Vi fick inte vårt anfallsspel att stämma, men det är en styrka att vinna ändå, menade Ebba Engdahl.
Och då var som vanligt Anna Lagerquist nyckelspelaren i defensiven med sina bläckfiskarmar...
Gå till toppen