Zlatan

FCK:s kaxiga utspel inför EL-lottning: ”Jag skulle käka upp Zlatan ”

0-0 hemma mot Ludogorets igår innebär att FC Köpenhamn är vidare till åttondelsfinal i Europa League. Nu hoppas danskarna på Manchester United i lottningen. ”Ge oss United så ska jag käka upp Zlatan också”, säger FCK:s mittfältare Youssef Toutouh.

FC Köpenhamns Ludwig Augustinsson, Youssef Toutouh och Erik Johansson efter Köpenhamn och Ludogorets igår.Bild: PETTER ARVIDSON
FC Köpenhamn avancerade igår i Europa League efter att ha spelat 0-0 hemma mot Ludogorets, total seger 2-1.
FCK:s mittfältare – den 24-årige Youssef Toutouh sa till dansk media efter matchen att han ”åt upp” sina motståndare på mittfältet.
Nu väntar en åttondelsfinal för dansklaget. Lottningen sker idag och FCK har en drömmotståndare – Manchester United med en viss svensk anfallare i laget.
– Jag hoppas att vi får Manchester United. Jag är ett stort fan av Zlatan Ibrahimovic. Och jag skulle käka upp honom också. Jag vet att han är stor, men det skulle bli en munsbit, säger FCK-mittfältaren Youssef Toutouh till danska BT.dk.
Saint-Etienne´s Kevin Theophile och Manchester United´s Zlatan Ibrahimovic.Bild: ANDREW BOYERS
Det är med humor Youssef Toutouh säger som han gör. Han säger också att det är att föredra att få ett lag i lottningen som FCK har chans att gå vidare mot.
– Men personligen vill jag gärna möta Zlatan. Man vet aldrig om jag kommer möta honom i min karriär. Han är 35 år nu och jag vet inte när han lägger av, så jag hoppas att vi lottas mot United, säger Youssef Toutouh enligt danska BT.dk.
Efter FC Köpenhamns 0-0 hemma mot Ludogorets har danskarna världens näst bästa försvarsspel med 21 hållna nollor, bara skotska Celtic är bättre.
Och vem har FC Köpenhamn i mål om inte den svenske landslagsmålvakten och förre MFF-keepern Robin Olsen.
Lottningen sker idag klockan 13.00.
Läs alla artiklar om: Fotboll: Europa League
Gå till toppen