Annons

Annons

Annons

Kultur

Förintelseförnekare borde se filmen ”Denial” om rättegången mot David Irving

”Trots all den oomkullrunkeliga information som finns om Förintelsen tar sig Nordiska Motståndsrörelsen rätten att förneka ett historiskt skeende med ett monumentalt förakt för vetenskap och beprövad erfarenhet”, skriver Erik Hedling som sett nya filmen ”Denial” – om hur historikern Deborah Lipstadt stämdes av Förintelseförnekaren David Irving – och undrar: ”Varför kan inte bara Nordiska Motståndsrörelsen läsa på?”

Rachel Weisz spelar historikern Deborah Lipstadt som stämdes av Förintelseförnekaren David Irving. Filmen "Denial" visades på Göteborgs filmfestival men går inte upp på bio i Sverige.

Bild: undefined

Annons

För någon tid sedan riktade den nationalsocialistiska organisationen Nordiska Motståndsrörelsen en attack mot Lunds universitet. Bland annat spreds ett flygblad i vilket universitetet hånades för att man spred det som organisationen kallar ”Förintelsebluffen”. Trots all den oomkullrunkeliga information som finns om Förintelsen tar man sig rätten att förneka ett historiskt skeende med ett monumentalt förakt för vetenskap och beprövad erfarenhet, ett praktfullt och avskyvärt exempel på den förödande faktaresistens som frodas på nätet.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan