Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MP håller inte med om S asyllinje

Miljöpartiet vill att den tillfälliga, restriktiva asyllagstiftningen ska bli så kortvarig som möjligt. – Vi tycker att det är helt självklart att vi kan införa en mer öppen, human migrationspolitik, säger MP:s migrationspolitiska talesperson Maria Ferm.

Maria Ferm och Miljöpartiet vill att den tillfälliga, restriktiva asyllagstiftningen ska bli så kortvarig som möjligt. Arkivbild.Bild: Izabelle Nordfjell/TT
Inför sin partikongress i april slår Socialdemokraternas partistyrelse fast att Sverige inte väsentligen kan ha en lagstiftning som skiljer sig från andra EU-länders. Med tanke på de komplicerade förhandlingar som väntas om EU:s framtida flyktingpolitik och det motstånd som finns i vissa EU-länder mot gemensamt ansvar för asylsökande, så lär det dröja innan något förändras.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen