Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Förintelseförnekare borde se filmen ”Denial” om rättegången mot David Irving

”Trots all den oomkullrunkeliga information som finns om Förintelsen tar sig Nordiska Motståndsrörelsen rätten att förneka ett historiskt skeende med ett monumentalt förakt för vetenskap och beprövad erfarenhet”, skriver Erik Hedling som sett nya filmen ”Denial” – om hur historikern Deborah Lipstadt stämdes av Förintelseförnekaren David Irving – och undrar: ”Varför kan inte bara Nordiska Motståndsrörelsen läsa på?”

Rachel Weisz spelar historikern Deborah Lipstadt som stämdes av Förintelseförnekaren David Irving. Filmen "Denial" visades på Göteborgs filmfestival men går inte upp på bio i Sverige.
För någon tid sedan riktade den nationalsocialistiska organisationen Nordiska Motståndsrörelsen en attack mot Lunds universitet. Bland annat spreds ett flygblad i vilket universitetet hånades för att man spred det som organisationen kallar ”Förintelsebluffen”. Trots all den oomkullrunkeliga information som finns om Förintelsen tar man sig rätten att förneka ett historiskt skeende med ett monumentalt förakt för vetenskap och beprövad erfarenhet, ett praktfullt och avskyvärt exempel på den förödande faktaresistens som frodas på nätet.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen