Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Släpp rumpan fri

Från den första mars ska måldomare och ekipagekontrollanter inom travsporten ha fokus på tävlingsdressen.
Jag tar mig för pannan. Det måste finnas många viktigare saker att ta tag i för Svensk Travsport.
Så här säger domarbasen Staffan Falk i ett pressmeddelande:
”Eftersom frågan väckts och vi sett att de regler som finns gällande tävlingsfärger och reklam inte följs, kommer funktionärerna i större utsträckning att kontrollera dressarnas utseende under en period, säger Staffan Falk, domarbas vid Svensk Travsport.”
Fritt översatt.
Montéryttarna får inte ha reklam på rumpan.
Ett mossigt reglemente gör att de i princip är utestängda från reklamen eftersom det under lopp inte syns om de har en reklamblaffa fram eller bak på jackan.
Rent ekonomiskt är det tufft att vara montéryttare, loppen är inte många och nästan uteslutande är det ett enda montélopp under en tävlingsdag. Det kan bli en lång och dyr resa för en enda möjlighet att tjäna några kronor.
Inom galoppsporten är det tillåtet med reklam på rumpan, har för mig att stjärnjockjeyn Jacob Johansen ridit med Mercedes i baken hela säsongen. Och jag har inte hört någon som protesterat eller tagit illa upp.
Ge montéryttarna samma möjlighet istället för att börja jaga aktiva med felaktig reklamplacering.
I min värld är det t ex mycket viktigare med korrekt skoinformation än om en montéryttare – manlig eller kvinnlig – vill använda sin rumpa som reklamplats.
Gå till toppen