Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sjuttonårig rånare blev slagen

Det finns bra övervakningsbilder på rånarna som slog till runt Möllevångstorget på torsdagen. En av dem skadades lindrigt när ett rånoffer slog tillbaka.

Klockan var 21.45 när två unga killar beväpnade med kniv och pistol slog till mot grillen på Ystadsgatan.
Läs också Två väpnade rånförsök i Malmö på en halvtimme – två gripna
Utan att rånarna visste om det kopplades övervakningskamerorna upp medan de försökte tvinga till sig pengar från personalen på grillen.
Då hade de först, cirka 21.05, rånat en servicebutik vid Nobeltorget på ”några hundralappar”, enligt polisanmälan.
Inne på grillen hamnade en av rånarna i handgemäng med en anställd, som blev slagen i skallen flera gånger med pistolen. Den visade sig senare vara en leksakspistol, en soft airgun, men väldigt lik ett skarpt vapen. Den anställde slog tillbaka och fick enligt polisen in några träffar.
Inför personalens motstånd flydde rånarna från grillen, bort mot Nobelvägen och upp mot Rolfsgatan. Efter att först ha hotat ett par kunder.
Eftersom grillens övervakningskameror är kopplade direkt till Securitas bevakningscentral kunde man där följa rånet i realtid. Och larma polis med exakta beskrivningar av de båda rånarna.
En polispatrull råkade befinna sig vid Rolfsgatan och fick syn på två unga killar som stämde på signalementet. Inklusive att en av dem såg ut att ha varit med i ett slagsmål. De greps och visade sig ha både misstänkt rånbyte, vapen och kniv på sig.
– De båda uppger identiteter, den ene något slags personnummer, men vi har inte identifierat dem ännu. De är inte hemmahörande i Sverige, sa polisens pressinformatör Lars Förstell till Sydsvenskan på förmiddagen.
Först på eftermiddagen fastslogs deras identiteter
Gå till toppen