Wimans blogg

Den här träningsmatchen bör ses som lite mer allvar

Det finns frågor att få svar på. I dag är det dags.

Malmö FF har spelat tre "träningsmatcher", i dag är det dags för en träningsmatch. Det är dags att se det som lite mer allvar.
Under tre matcher har Magnus Pehrsson luftat i princip hela truppen, i dag är det dags att ge luft åt de bäst spelarna.
I det som måste vara idrottens längsta försäsong - fem månaders uppehåll för sju månaders spel, så går det när man inte tar Landskrona Bois på allvar - har MFF fem veckor kvar, men går in i något som ska se tävlingsliknande ut.
Det finns viktiga besked att få. När vi i media pratade målvakter med Magnus Pehrsson på fredagen, så var det som han själv blev lite stressad av det. "Okej" var det betyg Fredrik Andersson fick så här långt och även om Johan Wiland bara fått ett tillfälligt litet bakslag på vägen tillbaka, så gäller det att komma ihåg att han inte är purung och att följdskador är vanliga när man varit borta en längre tid.
Fredrik Andersson behöver steppa upp i dag.
Den som tar för givet att Johan Wiland kan stå samtliga tolv tävlingsmatcher i vår lever aningen farligt. Absolut inte kvalitetsmässigt, men åldersmässigt med den skadebakgrund han ändå bär med sig nu.
Nya - och mycket hårdraget enda - mittbackslåset Franz Brorsson och Lasse Nielsen får förhoppningsvis 90 minuter ihop och kan visa hur bra de funkar tillsammans. Hittills har det blivit en halvlek i två träningsmatcher, mot Sirius var ju Brorsson skadad. I båda de halvlekarna har de hållit nollan.
Är Pawel Cibicki och Mattias Svanberg kantspelarna som också tar startplatserna så som truppen ser ut just nu? Tendenserna har varit lovande, men samma sak där - man vill se dem en hel match.
Fixar Magnus Wolff Eikrem rollen som innermittfältare mot tungt motstånd åtminstone tills Anders Christiansen är tillbaka?
Markus Rosenbergs målform har sett vass ut på träning, men han missade ju en match i Salou och spelade bara en halvlek i den andra - hur stark är han 2017?
Överhuvudtaget - hur är MFF:s spel egentligen i sista tredjedelen mot lag som backar hem och där det blir trångt? För det förväntas Brann göra.
Och så naturligtvis det mest intressanta av allt - ser vi linjerna fullt ut av ett "Magnus Pehrsson-MFF"? Sitter grundspelet där?
När norska ligatvåan Brann kommer på besök är det ett lag som är i motsvarande position som MFF. Det är fem veckor till ligapremiär, men innan det har man match mot Rosenborg i motsvarigheten till den numera nerlagda Supercupen. Ligavinnaren ska möta cupvinnaren, men eftersom Rosenborg vann både och, får ligatvåan Brann chansen.
En MFF-are har örnkoll på Brann - det var ju därifrån MFF hämtade Andreas Vindheim.
Det var till Brann Rikard Norling plötsligt flyttade sedan han lämnat MFF. En flytt som förstås var regisserad och klar när han sa upp sig. Norling lyckades inte rädda kvar Brann, fick sedermera sparken och nu är laget tillbaka i norska toppen under Lars-Arne Nilsen som tog över efter Norling.
Bild: Johan Persson
I Brann återfinns Jakob Orlov (bilden) som vi känner från Gefle.
Brann har i vinter vunnit med 4-2 mot Nest Sotra, 1-0 mot Las Palmas B-lag och spelat 0-0 mot Sogndal.
– Vi möter kanske Skandinaviens bästa lag i konkurens med Rosenborg och Köpenhamn. Då får vi veta var vi står. Det är en träningsmatch och det blir en hel del byten, men det är en viktig match för oss, säger tränaren Lars-Arne Nilsen till brann.no.
Truppen som Brann har med sig till matchen - som du kan se på sydsvenskan.se för 69 kronor - ser ut så här:
Målvakter
1 Alex Horwath
24 Piotr Leciejewski
Försvarare
3 Vito Wormgoor
5 Jonas Grønner
15 Bismar Acosta
17 Gilli Rólantsson
21 Ruben Kristiansen
33 Amin Nouri
Mittfältare
7 Peter Orry Larsen
8 Fredrik Haugen
9 Kasper Skaanes
23 Sivert Heltne Nilsen
29 Kristoffer Barmen
Anfallare
10 Jakob Orlov
11 Steffen Lie Skålevik
19 Deyver Vega
22 Torgeir Børven
25 Daniel Braaten
Läs alla artiklar om: Inför MFF-Brann
Gå till toppen