Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

George W Bush ger ut konstbok

Två av George W Bushs tidigare verk, ett självporträtt och ett porträtt av hans pappa George H.W. Bush. Arkivbild.Bild: Benny Snyder
George W Bush, USA:s president 2001–2009 har en konstnärlig ådra. Han har tidigare målat en serie porträtt av olika ledare och statsöverhuvuden och nu ges flera konstverk av den tidigare presidenten ut i bokform.
Boken som fått titeln "Portraits of courage" (Porträtt av mod) innehåller 66 målade porträtt av skadade soldater han mött. Soldaterna har tjänstgjort i den amerikanska armén i Irak och Afghanistan efter attacken mot World Trade Center den 11 september 2001.
Bush har aldrig uttalat sig ångerfullt om krigen i Afghanistan (2001) eller Irak (2003), men boken kan ses som en vilja att hjälpa "de enastående män och kvinnor som skadades när de lydde mina order", som han uttrycker det på sitt Instagramkonto.
Vinsten på försäljningen av boken kommer att gå till ett välgörenhetscenter som stödjer krigsveteraner från krigen efter 11 september 2001.
Med varje porträtt följer en berättelse om människan som målats av och Bush har även skrivit texterna.
Gå till toppen