Wimans blogg

Hareides aura lyser än när han är på MFF-besök

Han mötte blicken med ett brett leende och en kopp kaffe inom räckhåll förstås.

Det spreds en värme i rummet och det var förstås Åge Hareides aura och det tog inte många sekunder förrän vi pratade Europaspel.
Även om det fanns ett allvar i den danske förbundskaptenens besök på Gamla idrottsplatsen och matchen MFF-Brann, så tror jag att det fanns en personlig glädje i det också. Att återvända till Malmö det gör han då och då - när det nu var norskt besök gjorde det inte saken sämre, men nog har Hareide en bit hjärta kvar i Malmö FF.
Supportrarna har onekligen mycket hjärta för norrmannen som fixade ett SM-guld och två Champions League-gruppspel på sina år i klubben. La ut en bild med texten "Finbesök på Gamla idrottsplatsen" och mitt lilla Twitterkonto sprängde snabb hundravallen i uppskattande "likes". Vilket sker ytterligt sällan.
Allvaret i besöket då? Jo, förstås att kolla in MFF:s mittbacka Lasse Nielsen, som var med i Hareides trupp så sent som före jul.
– Jag kommer att följa honom. Vi har vår första landskamp borta mot Rumänien den 26 mars, berättade Åge Hareide, men la också till:
– Sen kommer jag tillbaka och kollar på Anders Christiansen också. Honom ville vi haft med till Japan i fjor, men då blev han skadad.
Var då Nielsen landslagsmässig? Nja, det var kanske tveksamt just den här dagen. Han var lite passiv vid Branns mål och några ballongbollar till uppspel var så där. Men samtidigt är han en spelare som verkar i det tysta och väldigt, väldigt ofta finns på rätt position.
Jo, det var det här med kaffet. Det finns de som hävdar att MFF sparade miljonbelopp på den drycken när Hareide lämnade.
Själv minns jag på en av Europaresorna när det var presskonferens och Hareide fick en kopp kaffe av en något tveksam Peter Åhlander.
MFF-tränaren tittade förtvivlat ner i koppen där det låg något och skvalpade på botten.
Det var en italiensk espresso, så jag förmodar att vi var i Turin där MFF skulle möta Juventus.
Det var inte Hareidestuk på den koppen, om man säger så...
Läs alla artiklar om: MFF-Brann
Gå till toppen