Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Misstänkt mordförsök med handgranat – en person är skadad

Ett misstänkt mordförsök med en handgranat utfördes på Lindängen under måndagskvällen. En man skadades utanför ett radhus. Nu undersöker polisen eventuella hotbilder mot personer i området.

Bild: Patrick Persson
– Det är troligen en handgranat. En man har fått splitter i ett ben, säger Calle Persson vid polisens ledningsgrupp.
– Vi tror att någon med avsikt har kastat en handgranat på platsen.
Det finns splitterskador på det radhus på Folksångsgatan där explosionen inträffade. Det har också gjorts andra fynd på platsen som pekar på att det är en handgranat som har använts.
Den skadade mannen bor i det aktuella radhuset och befann sig utomhus vid explosionen. Han är inte misstänkt för att ha använt handgranaten och hans skador beskrivs som lindriga.
Bombgruppen kallades till platsen. Strax efter midnatt var de klara med sin undersökning.
– De har kontrollerat så att där inte fanns något farligt på platsen som de behövde ta om hand med sin speciella utrustning, säger Calle Persson.
I samarbete med det nationella bombskyddets personal gjordes också en teknisk undersökning på brottsplatsen.
Polisen genomförde förhör under kvällen och undersökte vilka personer som bor eller har anknytning till adressen där explosionen inträffade.
Larmet om explosionen kom 21.19 på måndagskvällen. Två uppringare sa då till polisen att de hade hört en smäll i området. När polisen kom dit konstaterade de att det hade varit en explosion.
Den skadade mannen fördes till sjukhus för kontroll. Polisens ledningscentral hade inga uppgifter om skadeläget.
– Men som jag förstår det har en polispatrull pratat med honom i alla fall, säger Calle Persson.
Brottet rubriceras som mordförsök. Det fanns på tisdagsförmiddagen ännu ingen misstänkt och enligt polisen var det fortfarande oklart om attacken riktades mot den skadade eller mot någon bostad.
– Vi undersöker om det finns någon hotbild mot mannen eller någon annan i området, säger Nils Norling, pressinformatör på Malmöpolisen.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
En lindrigt skadad vid handgranatsattack i radhusområde på Folksångsgatan Malmö vid 21.20-tiden.Bild: Patrick Persson
Gå till toppen