Malmö

Läsartext: Hur informerar kommunen omvärlden om Malmö?

Kerstin Eriksson efterfrågar lättillgänglig information om Malmö på olika språk.Bild: Albin Brönmark
Just nu intresserar sig omvärlden för Malmö - vi vet alla varför. Och vad hittar de då för information om Malmö? Själv skulle jag, om jag ville veta mer om situationen här, utnyttja nätet. Och malmö.se och malmo.com finns ju som bekant. Och vad hittar man där? Ingenting om läget i Malmö. Malmö.se har inte en rad på engelska, vad jag kan se. Och detta i en krissituation!
Varför finns det inte en enda flik om nuläget, ”Current situation”, eller liknande? Här skulle man kortfattat kunna presentera lite fakta, till exempel den statistik Sydsvenskan presenterade häromdagen, där man ser att det är tio gånger farligare att bo i vissa amerikanska städer.
Statistik över utbildning, insatser som görs från kommunens och statens sida och så vidare.
Det finns ett antal frågor som omvärlden vill ha svar på, och det tycker jag att kommunen är skyldig att tillhandahålla på ett enkelt sätt - givetvis inte bara på svenska.
Den här typen av information bör dessutom ständigt värderas och uppdateras. Och den ska finnas där när den behövs. Inte ett halvår efteråt...

Kerstin Eriksson

Läs mer:Vi vill ha din åsikt – så här gör du

SVAR: Vi ska samla fakta tydligare

Tack för att du uppmärksammar behovet av fakta, statistik och korrekt information om Malmö, information som Malmöbor och andra kan använda för att förstå och visa för andra hur det egentligen ser ut i staden och vad kommunen tillsammans med andra myndigheter, föreningar, näringsliv och andra gör för att Malmö ska vara tryggt och säkert för alla.
Informationen du efterfrågar finns till stor del redan på vår hemsida i olika kategorier, men precis som du skriver så kan viss fakta och statistik behöva samlas mer tydligt och lättillgängligt.
Det pågår ett arbete för att göra just detta och även om det kan tyckas vara sent, så kommer det med största sannolikhet vara lika aktuellt när det är klart. Det finns redan en hel del information på engelska, på http://malmo.se/english men vi ska fundera över hur funktioner för olika språk kan utvecklas.
Jag kan också tipsa om regeringens sida med fakta om brott och migration, med anledning av den senaste tidens debatt: http://www.government.se/articles/2017/02/facts-about-migration-and-crime-in-sweden/

Frida Leander

presskommunikatör Malmö stad
Gå till toppen