Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Köttrestaurang slår upp portarna i Tempos gamla lokal

Restaurang Tempo huserade på Södra Skolgatan i 21 år – på fredag inviger köttrestaurangen Bulls and Barrels lokalen.

Nyrenoverade restaurangen Bulls and Barrels.Bild: Peter Frennesson
– Vi har fräschat upp lokalen en del men mycket är sig likt. Bardisken är tillexempel den samma, säger Nirav Roy Chowdhury och drar med handen över den ljusa ytan.
Han tog över lokalen efter Restaurang Tempo strax efter årsskiftet med målet att ge Malmö en bra köttrestaurang.
På fredag är det dags för den officiella invigningen av Bulls and Barrels, med livemusik och specialerbjudanden på mat – men Nirav Roy Chowdhury och hans medarbetare har egentligen redan tjuvöppnat.
– Vi har hållit öppet i åtta, nio dagar nu för att testa och känna på hur det känns, berättar han.
Hur har det gått?
– Bra, man märkte av att det var lönehelg nu. I fredags sålde vi väldigt många burgare, både vanliga och kycklingburgare.
Bulls and Barrels nya krögare Nirav Roy Chowdhury.Bild: Peter Frennesson
Nirav Roy Chowdhury körde buss innan han tog över lokalen på Södra Skolgatan och bestämde sig för att starta restaurang. Tidigare har han jobbat på olika restauranger i Malmö, bland annat restaurang Golden Shiva på Simrishamnsgatan.
Det var läget som lockade honom att starta Bulls and Barrels just i Tempos gamla lokal.
– Här omkring är det alltid fullt med folk och det är nära till Triangeln, säger han.
Det är fortfarande vissa saker Nirav Roy Chowdhury vill finslipa inför den officiella invigningen på fredag. Några ändringar ska göras med maten, bland annat ska en vegetarisk hamburgare ta plats på menyn.
– Vi koncentrerar oss på bra mat, man ska bli mätt när man ätit här. Det blir framför allt kötträtter men det kommer finnas något för alla.
Varför just en köttrestaurang?
– Kött är gott, säger Nirav Roy Chowdhury och skrattar.
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

  • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
  • Visa respekt för övriga debattörer.
  • Håll er till saken.
  • Spamma inte.
  • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
  • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

  • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
  • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
  • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
  • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
  • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
  • Hot, trakasserier och skvaller.
  • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen