Wimans blogg

MFF U21 förlorade i slutminuterna mot Halmstad

Erdal Rakip stack i ut i en match som Malmö FF egentligen dominerade.

En olycklig situation i inledningen av U21-matchen uppe i Halmstad gav MFF uppförsbacke.
– Andreas [Vindheim] spelar hem lite för klent och deras anfallare snappar upp den och gör 1–0, berättar coachen Olof Persson.
Men MFF kom igen och var enligt rapporterna det bättre laget i första halvlek. Hade några chanser, men saknade effektivitet.
– Vi tar tag i det bra, styr händelserna. Det påminner om matchen mot Brann i vissa perioder. Vi pressar dem och de tvingas spela tillbaka på målvakt. Och så vinner vi duellerna, säger Olof Persson.
Men ett snack i paus gjorde hans lag än mer taggat i andra.
– Vi steppar upp ytterligare och har flera chanser, bland annat en boll i stolpen och sen en i ribban och när Teddy Bergqvist ska skjuta in returen, får han en knuff i ryggen.
Straffen satte Tobias Sana.
– Vi känner att matchbilden ser bra ut och går för ett vinstmål. Och så får de ett kontringsläge och sätter ett skott utifrån. Ett fint mål, vi kanske skulle pressat skytten lite mer. Inget av målen ska Mathias lastas för, påpekar Olof Persson.
Blott 17-årige Mathias Nilsson – som jag kallade debutant, men som spelade i höstas – stod i målet.
– Det känns alltid tungt att förlora, men när vi går igenom detta tror jag vi hittar många grejor som vi kan bygga vidare på.
Individuellt?
– Erdal Rakip fortsätter att spela bra. Han är riktigt på gång. Har gjort det bra på alla träningar och i A-lagsmatcherna också. Tycker också att Andreas [Vindheim] är på god väg och så var väl Dennis [Hadzikadunic] den som stod ut lite av mittbackarna.
MFF-laget: Mathias Nilsson – Andreas Vindheim, Dennis Hadzikadunic, Felipe Carvalho, Yoshimar Yotun – Tobias Sana, Erdal Rakip, Samuel Adrian, Pavle Vagic (73, Anton Kralj) – Alexander Jeremejeff, Teddy Bergqvist.
Gå till toppen