Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Klassiska vägkrogen Fars Hatt brann ner till grunden

Klassiska vägkrogen Fars Hatt, i Hylteberga längs E65 mot Ystad, gick inte att rädda. Det började med en explosion i kylrummet vid sjutiden på morgonen, enligt ägaren Anna-Lena Persson.

Bild: Patrick Persson
– Jag stod precis intill två minuter innan det small, säger hon.
Enligt Anna-Lena Persson, som drivit restaurangen med sin syster sedan 2009, gav räddningstjänsten efter ett tag upp hoppet om att släcka branden.
– De låter det brinna ner, det är inte lönt att rädda det.
Läs också Skånska vägkrogar har sett människor komma och gå
Bild: Patrick Persson
Branden började med en explosion i kylrummet, förmodligen på grund av ett läckande aggregat, tror Anna-Lena Persson.
– Jag tror att det är gas som stått och läckt. Det var en jävla explosion, och det stod lågor ut från aggregatet, säger hon.
– Det värsta var att vi kunde ha stått precis där när det hände. Jag stod precis intill två minuter innan det small. Där brukar vi stå och förbereda och skära grönsaker.
Bild: Patrick Persson
Vad gjorde ni när det small?
– Jag fick tag i en pulversläckare men när jag tömde den brann det bara ännu mer. Så vi bara rusade ut. Det var som en nyårsraket fast tio gånger värre.
Fars Hatt ligger i en korsvirkeslänga från slutet av 1800-talet och har varit till salu sedan en tid tillbaka.
– Det är så förfärligt. Vi har lagt ner mycket tid, pengar och hela vår själ i den här restaurangen.
Bild: Läsarbild
Vad ser du just nu?
– Jag står och tittar in i matsalen, det finns inget tak kvar.
Gå till toppen