Zlatan

Zlatan: ”Mina barn ville se mig spela i England”

Zlatan Ibrahimovic blev stor hjälte när han sänkte Southampton i Ligacupfinalen och tog sin 32:a titel i karriären. Han hyllas nu stort av hela fotbollsvärlden. Efter matchen berättade han i en lång intervju med Expressen vem det var som ville se honom spela i England.

Bild: CARL RECINE
I en lång intervju med tidningen Expressen pratar Zlatan personligt om karriären, kritiken och hur det kom sig att han hamnade i England.
Det tog Zlatan många år att ta sig till England. När han till slut bestämde sig för att pröva den engelska fotbollen var det många som trodde att det skulle vara omöjligt för honom att göra avtryck.
– Varför kom jag inte till England? Det var inte rätt ögonblick. Jag kom när det var rätt ögonblick. England, Mourinho. Och mina två barn. De ville se mig spela i England, säger Zlatan till Expressen.
Zlatan säger att han hade ställt in sig på en annan plats. Men ett samtal från José Mourinho och en önskan från sina barn fick Zlatan på andra tankar.
– Mina barn började ta sig in i huvudet. Sedan ringde José. Nu är jag här.
Om Zlatan Ibrahimovic blir kvar i Manchester United och väljer att förlänga sitt kontrakt återstår att se. Kanske blir det barnen som avgör om det blir ännu en flytt – kanske inte.
– De är nog nöjda med vad jag gör. Men den här gången bestämmer jag. Men vi får se vad som händer. Det handlar om ögonblicket. Var är jag och var vi är om tre månader. Enligt många kunde jag inte göra vad jag gör nu, säger Zlatan till Expressen.
Zlatan Ibrahimovic har varit ifrågsatt och kritiserad. Men nu hyllas han av alla.
– Vad ska de säga? Har de något annat att säga?
Zlatan återkommer till det han har sagt tidigare. Han spelar inte på sitt namn, han spelar för att han fortfarande kan leverera.
– Jag ska sluta på topp. Jag kommer inte spela en enda match när jag inte känner mig på topp.
Läs alla artiklar om: Zlatan
Gå till toppen