Inside Redhawks

Kent Leijon Jönsson: Som sportromantiker måste man älska Panterns SHL-tankar

Bild: BILDBYRÅN
All sport handlar om drömmar.
Att väva drömtrådar in i framtiden.
Tänka tvärtom.
Panterns planer på bolagisering, SHL och eventuellt ett köp av Isstadion – är det realistiskt?
Ja.
Nja.
Nej.
En bolagisering av en idrottsklubb ger ett kvitto på vad varumärket är värt. Åtminstone om man vänder sig till en vidare krets av investerare.
Pantern kan säkert få folk med stora börsar att teckna aktier till ett värde av fem eller rentav tio miljoner. Kanske mer. Men man ska inte låta sig luras av 51-49-regeln – om en stor investerare vill satsa är maktfördelningen ofta ganska trogen kapitalet. Då är det lätt att tappa kompassriktningen.
Som idrottsromantiker måste jag bara älska Panterns tankar på SHL. För ett par säsonger sedan var klubben en division 1-förening på fallrepet.
Och nu: drömmar om SHL. Det totala upproret i näringskedjan. Samtidigt är det läge att utbrista i ett ”hold your horses”. Här gäller det inte att rusa fram i 190 och vara naiv. Framförallt: håll hårt i plånboken. Kostymen kan svälla över en natt, men det är inte lika lätt att banta från märkeskläder till postorder.
Som den svenska seriepyramiden ser ut är allt möjligt. För Pantern stundar ett SHL-kval. Realism och kval går inte alltid hand i hand. Pantern är naturligtvis en jätteoutsider och vägen är lång, men med en het målvakt (Tex Williamsson) och ett lag utan något som helst förväntanstryck...
Ja, det är faktorer som kan få allt att lyfta.
Tydligt är att Pantern vill kunna bygga ut sina arrangemang i Isstadion och skapa större sponsorytor, men får klubben inte kommunalt gehör för sina idéer finns tankar på att köpa loss hallen. Nej, det känns bara som en förlustaffär. Om det ens är praktiskt genomförbart.
Läs alla artiklar om: Panterns SHL-planer
Gå till toppen