Burlöv

Burlövsborna skänker mest pantpengar i Skåne

Burlövsborna är bäst i Skåne på att trycka på biståndsknappen när de pantar burkar och flaskor. Det bidrar till planteringen av tusentals nya träd runt Victoriasjön.

Under 2016 skänkte skåningarna 521 167 kronor till välgörenhetsorganisationen Vi-skogen, som arbetar med trädplantering runt de afrikanska länder som ligger runt Victoriasjön.
Gåvorna till organisationen lämnas i samband med att någon trycker på biståndsknappen när de handlar på någon av Coops butiker någonstans i landet.
Mest givmilda med panten i Skåne var Burlövsborna. I kommunen skänktes i snitt 2,84 kronor av varje pantad hundralapp via biståndsknappen under 2016. Kommunen klättrar därmed från andra till första plats i länet.
– Vi vill rikta ett varmt tack till alla skåningar som trycker på Biståndsknappen. Pantpengarna från det senaste året motsvarar 26 058 nya träd i Afrika. Träden ger en bättre miljö, pengar till barnens skolgång och skyddar människor mot klimatförändringarnas effekter, säger Henrik Brundin, vice vd för Vi-skogen, i ett pressmeddelande.
Gå till toppen