Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Efter miljardsatsningen: Massive vill underlätta för nyanställda i Malmö

Bostäder, jobb till anhöriga som flyttar med och förskoleplatser. Det är några punkter på Massive Entertainments önskelista i samband med att bolaget ska nyanställa 200 personer.

David Polfeldt, vd för Massive Entertainment, vill att det ska bli lättare att locka nya medarbetare till Malmö.Bild: Jenny Leyman och Albin Brönmark
På tisdagen blev det känt att världens mest inkomstbringande film genom tiderna, ”Avatar”, ska bli spel i Malmö. Skånska Massive Entertainment har anlitats för att utveckla ett spel baserat på fyra nya Avatar-filmer som planeras de kommande åren.
– Det här är anledningen till att vi köpt kvarteret Eden på Möllan och behöver anställa ett hundratal personer till bara för det här projektet, sa Malmöbolagets vd David Polfeldt till 8till5.
Massive Entertainments målsättning är att växa från 400 till 600 anställda i Malmö de kommande åren. För att nå dit efterlyser Daniel Polfeldt hjälp på traven.
– Jag tänker på hela processen med personnummer, dagisplatser, lägenheter, jobb för medföljande partner och sådant som kräver otroligt mycket arbete, särskilt om man kommer från ett land utanför Europa, säger David Polfeldt till 8till5.
Pehr Andersson är näringslivsdirektör i Malmö stad.Bild: Jenny Leyman
Frågorna är inte främmande för kommunen.
– Jag är väldigt glad för Massives framgångar, och vi är väl medvetna om trycket in till stan. Dessa frågor jobbar vi kontinuerligt med och behovet är konstant. Vi har ett växande antal människor som jobbar i Malmö och många företag nyanställer, säger Pehr Andersson, näringslivsdirektör i Malmö stad.
Enligt Pehr Andersson har det exempelvis aldrig byggts så många nya bostäder i Malmö som nu:
– Vi bygger dessutom förskolor som aldrig förr och kan inte bygga mer än vad vi gör nu. Samtidigt samarbetar vi naturligtvis även med kranskommuner för att lösa bostadsfrågan.
Är ansträngningarna tillräckliga eller kan staden bidra med mer?
– Jag tror att alla har förståelse för att vi jobbar så hårt och snabbt vi kan. Från stadens sida försöker vi verkligen dra vårt lass kring de här frågorna och lyssna på näringslivets önskemål, säger Pehr Andersson.
Gå till toppen