Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Han blir von Trapp när ”Sound of Music” kommer till Malmö

Nu kan Dygnet Runt avslöja vem som ska spela Kapten von Trapp när ”Sound of Music” kommer till Malmö i höst. Christopher Wollter ska göra rollen som sjubarnspappan på Nöjesteaterns scen.

Christopher Wollter och Elisa Lindström ska göra huvudrollerna i "Sound of Music" på Nöjesteatern i höst.
Våren 2016 blev det klart att Nöjesteatern i Malmö ska sätta upp klassiska musikalen ”Sound of Music” hösten 2017. Då tillkännagav de även att dansbandsstjärnan, ”Let’s dance”-vinnaren och ”Körslaget”-vinnaren Elisa Lindström ska göra huvudrollen som Maria, i filmversionen spelad av Julie Andrews.
Sedan dess har Julius Malmström på Nöjesteatern letat efter hennes motpart, kapten Georg von Trapp som är far till de sju barnen som Maria blir guvernant till. Barnen har haft flera guvernanter sedan deras mamma avlidit, men det är Maria som först får deras förtroende.
– Den som spelar von Trapp måste kunna sjunga bra och vara en riktig skådespelare. Det måste också vara någon som är trovärdig i rollen som sjubarnsfar, säger producenten Julius Malmström.
Och nu har han hittat sin von Trapp i Christopher Wollter. Skådespelaren och sångaren växte upp i Lund och gick ofta förbi Julius biljettservice på väg till skolan och senare även på Julius konserter på Olympen, men han har aldrig stått på Nöjesteaterns scen i Malmö tidigare.
– När Julius ringde och ställde frågan så blev jag både förvånad och glad. Hur gammal tror du att jag är, tänkte jag först. Jag tror inte min självbild har hängt med. Jag är ju 45 år nu och är verkligen mogen för den här rollen. Christopher Plummer som gjorde von Trapp i filmen var ju yngre än vad jag är idag, säger Christopher Wollter som just nu är aktuell med föreställningen "Tänk om" på Malmöoperan.
Han upplever själv att han är i brytpunkten där han både får göra yngre och äldre roller.
– Men det här är äntligen en mansroll att gå in i. Jag blev också glad eftersom den här rollen har en utveckling. Han går från något oförlöst till att bli förlöst av en kvinna som befinner sig i en traditionell lågstatusroll. Det blir ett intressant möte.
Elisa Lindström och Christopher Wollter. Den senare har gjort roller på Malmöoperan i "Miss Saigon", "Doktor Zjivago" och "Top Hat".
Vilken är din relation till ”Sound of Music”?
– Ingen mer än att jag har sett den några gånger i olika tappningar. Det är en fantastisk historia i botten.
– Sen brukar man försöka hitta saker i samtiden som överensstämmer med det man spelar och här är det ju ganska ruggigt nära de strömningarna som går nu, säger Christopher Wollter och tänker på att handlingen utspelar sig i Österrike under Tysklands naziststyre.
Julius Malmström upplevde själv att det sade klick när han sammanförde Christopher Wollter med Elisa Lindström. Wollter håller med om att det finns en bra kemi dem emellan.
– Jag fick samma känsla som när Sanna Nielsen kom till Malmö opera för att spela ”Doktor Zjivago” som vi gjorde tillsammans. Elisa Lindström är lika ödmjuk, ambitiös, down-to-earth och har samtidigt en stjärnglans omkring sig. Det känns jättekul, säger Christopher Wollter.
"Sound of Music" får premiär på Nöjesteatern i Malmö den 29 september. För regin står Anders Aldgård.
– Vi har sålt över 5000 biljetter redan. Vi ommer att spela fyra föreställningar i veckan och det är min förhoppning att vi spelar fram till och med Trettonaftonhelgen om publiken gillar oss, säger Julius Malmström.
Håll koll på Malmös musikalvärld – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen