Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Mello, galopp, avreglering, okunnig expert och varför inte V75 på julafton?

Ser att Melodifestivalen ska ha ett program för låter som ännu inte kvalat in till finalen – ”Andra chansen”. Det låter som om de snott idén från galoppen där det inte är helt ovanligt med maidenlöp.
Vad säger ni: Andra chansen – för låtar som aldrig vunnit?
+ + +
Kan inte låta bli att tycka synd om banpersonalen på landets travovaler, ibland ställs de inför helt omöjliga uppgifter. Den vädertyp som börjat dominera de senaste åren med kraftiga skiftningar mellan plus– och minusgrader är nog det svåraste som finns att hantera. Borde inte någon på ST tänka till en gång extra när tävlingsschemat läggs.
Längst i söder (Halmstad och Jägersro tävlade knappt i början av året) är det stabilast och banorna håller nästan alltid hög klass. Likadant i norr, isbanorna håller oftast utmärkt kvalitet.
Med en koncentration av tävlingsdagarna till de banorna skulle tränare och hästägare ha en rimlig chans att gissa sig till underlag och vi skulle förhoppningsvis slippa Solvallas ”konrally”.
+ + +
På tal om liknelser mellan ”Mello” och galopp så ska årets låtar mest kunna jämföras med dåliga handikapphästar. Får i detta fall dock förlita mig på hörsägen då bloggen ägnar tiden åt annat än låttävlingar.
+ + +
Sex hästar i ett V64–lopp med 60 000 kronor i förstapris, sju hästar i ett annat lopp med 50 000 i förstapris. Inställt treåringslopp (fyra anmälda). Vill inte tränarna starta där det finns pengar?
+ + +
Domens månad för ATG. Senast 31 mars kommer det något sorts besked om avregleringen av spelmarknaden. Tror knappast att det kommer en detaljerad lunta, utan mer något sorts ramverk. Men eftersom inte utredaren Håkan Hallstedt aviserat något uppskov så kommer det nog ett utlåtande.
+ + +
Bloggens datorkabel brann i helgen så jag var tvingad att följa V75 i TV.
Jösses, jag brukar inte klanka på kollegor, men finns det inte något mått av kunskap?
När Jorma Kontio fick galopp kort efter start med häst som blåsts upp till jättefavorit stod en expert och underkände den kusk som vunnit drygt 10 000 lopp:
”Lös problemet, Jorma” ”Gör ditt jobb”.
Hade denna expert haft minsta hästkännedom hade han inte sagt så. Ett halvt ton häst i en stressituation (som startmomentet är) och dessutom uppspritsade för att vara med direkt i loppet är ingen lek. Har du hanterat hästar från mark, sadel eller vagn så vet du det.
Nu är ny datorkabel fixad så Kalmaromgången går att avnjuta i lugn och ro.
+ + +
Så skönt för Kanal75 att slippa vara i närheten av sporten.
+ + +
Debatten om starttiden på V75 har blossat upp igen. Tänker inte ge mig in i den – igen. Noterar två saker bara:
1) Av alla som spelar V75 tror jag inte att det är mer än 25–30 procent som vet när V75 egentligen startar.
2) Är det de aktiva som ska bestämma starttiden?
+ + +
Hade nog förväntat mig en Summerburst under Sommartravet, men bloggen får väl bärga sig till slutet av december:
Efter V75 Axevalla dagen innan julafton, Umåker på juldagen, Solvalla annandagen så blir det tre höjdardagar i rad: Bjerke, Jyväskylä och Momarken innan V75–året avslutas med Halmstad och Örebro.
+ + +
Har funderat mycket kring avregleringen och vad den kommer att betyda. Är inte säker på att vi greppet vad som kan/kommer att hända. Ruskigt svåranalyserat.
+ + +
Vad är det för fel med V75 på julafton?
Peter Untersteiner kunde köra i lösskägg och med sin röda dress bara skrocka ”ho–ho” i kuskintervjuerna. Start 15.00 och varje defilering leds av en Disneyren. Alla som inte vinner på fem, sex eller sju rätt kunde få vara med i en extradragning som sändes i Karl Bertil Jonssons julafton. Ni vet, ge lite extra till de behövande.
Och V75 på Julafton skulle ju skapa den perfekta presenten till far i huset.
Kom igen, Skarplöth!
+ + +
Melodifestivalen kommer nästa år att avgöras kl 13.
Artisterna vill inte sjunga på kvällen och ”roddarna” vill hellre vara hemma en lördagskväll istället för att bära högtalare. SHL ska börja med lunchmatcher så att alla kan vara hemma till kvällsmaten.
Äh, skojade bara.
Bloggen anser att ATG’s vd Hasse Skarplöth gör det väldigt lätt för sig när han anger starttiden som anledning till omsättningsökningen och att 16.20-motståndarna gör det lika lätt för sig genom att skylla publikminskningen på starttiden.
Sanningen är förmodligen (men det får vi aldrig veta) att det är flera bidragande orsaker till att V75 ökat en aning och bloggens åsikt är att publikkrisen är djupare än en tidsskillnad på 90 minuter (tävlingsdagens sluttid).
Gå till toppen