Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Mat & Dryck

Ny Festbier på ölfestivalen

Har ni ramlat på öl frå Rajraj i Röstånga? PKLK i Tyresö? Vega i Göteborg? Fulltofta Gårdsbryggeri mitt i Skåne?
Då har ni antagligen haft tur. Troligare är att ni aktivt sökt upp dem.
Men knappast någonstans är det lika lätt att bekanta sig med dem som på Malmömässan 10-11 mars. Sök upp dem eller ramla, det funkar nog vilket som. Nästan 50 bryggerier ställer ut på Malmö Öl & Whiskyfestival under den helgen. De mindre eller ännu mindre bryggerierna dominerar.
Mycket är förstås skånskt och närproducerat, fast inte enbart. Ni hittar också öl från utmärkta Bearded Rabbit i Göteborg och öl från Tempel Brygghus i Uppsala, ett bryggeri som enbart producerar suröl. Deras monter blir ett givet tillhåll för dem som annars naturligt dras till Brekeriet.
Brekeriet? Ja, självklart är de också på plats. Liksom Landskronakollegorna från Finn. Och Höganäs Bryggeri. Bryggeriet i Råå. Och helt nyetablerade Friends Company Brewing från Helsingborg.
Bland Malmöbryggerierna hittar ni Hyllie Bryggeri och Limhamns Bryggeri. Samt ett av mina favoritbryggerier, Sibbarps Husbryggeri, som under festivalen lanserar sin nya Festbier, som bryggaren Rolf Nilsson presenterar som ”en klassisk tysk Märzenbier i en moderniserad skepnad”. Northern Brewer- humle möter Hallertauer Blanch och ytterligare ett par direktimporterade bayerska humlesorter. Men som vanligt är fokus lika mycket på malten som på humlen.
Det låter som en fest helt i min stil.
Gå till toppen