FCR

Vittsjö GIK beviljas bidrag från kommunen

Vittsjö GIK:s kamp för att få spela på sin hemmaarena under det allsvenska året 2017 ser ut att vara över. Kommunen har beviljat klubben ett bidrag på 150 000 kronor. ”Vittsjö ska spela i Vittsjö och ingen annanstans”, säger kommunstyrelsens ordförande Lena Wallentheim (S) till Fotbollskanalen.

Vittsjö får spela på sin arena Vittsjö IP även under den allsvenska säsongen 2017. Kommunen går in med pengar.Bild: AVDO BILKANOVIC
Enligt Fotbollskanalen har Hässleholms kommun beslutat att bevilja Vittsjö GIK ett bidrag om 150 000 kronor.
Igår överklagade Vittsjö GIK förbundets beslut och idag kom beskedet från kommunen att klubben beviljas ett bidrag på 150 000 kronor – för att bygga de sittplatser som saknas.
– Hela byn sluter upp och jag menar på att Vittsjö ska spela i Vittsjö och ingen annanstans. Det är vårt lag i eliten och jag måste säga att lite irritation mot fotbollsförbundet kan man ändå känna. Mycket har gjorts på arenan och jag tycker att ibland är kraven lite väl hårda och det slår undan benen lite på mindre orter, säger Lena Wallentheim (S), ordförande i kommunstyrelsen, till Fotbollskanalen.
Svenska fotbollförbundet ska också godkänna den plan som Vittsjö har lagt, som kan innebära att sittplatserna eventuellt inte är klara till premiären, för att spel på hemmaarena helt ska kunna räddas.
Till Fotbollskanalen säger Lena Wallentheim att det är hennes uppfattning att de 150 000 ska räcka för att få godkänt.
Uppslutningen för att stötta Vittsjö GIK har varit stor, både från företag och privatpersoner.
Bland annat har, som Sydsvenskan skrivit om, FC Rosengårds Ella Masar McLeod stöttat klubben ekonomisk genom att swicha ett bidrag.
Det var den 14 februari i år som Svenska fotbollförbundets tävlingskommité beslutade att inte ge någon ny dispens för Vittsjö GIK:s arena Vittsjö IP. Enligt förbundet saknades 160 sittplatser.
Nu går alltså kommun in med resterande del av pengarna om behövs för att få arenan i det skick som förbundet kräver.
Läs alla artiklar om: FCR
Gå till toppen