Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klippte upp staket och stal nio BMW-rattar

Under onsdagsnatten klippte tjuvarna upp staketet till Förenade Bil i Malmö. Väl där inne stals bland annat nio rattar, samtliga från BMW-bilar.

Arkivbild.Bild: Jannik Hansen
– Det är relativt nytt att man stjäl rattar och airbags från exklusiva bilar. Det misstänks att de lämnar landet. Det är inga misssbrukare som tar en ratt för att sälja på stan, men många bilföretag har problem med det, säger Stephan Söderholm, informatör vid polisens ledningscentral.
Förmodligen var det flera personer som begick stölden och de kan ha fastnat på övervakningsfilm. Utöver rattar försvann även airbags och navigationsutrustning. För att begå stölderna har tjuvarna slagit sönder rutor på bilarna, som varit utrustade med larm. Förenade Bil ligger vid Fosie industriområde.
– Det har gått billarm, men vi ligger ganska ödsliga här mitt i natten. Det har skett någon gång runt midnatt och ett par timmar framåt. Det är tidshålet och här är ingen trafik eller rörelse då, säger Jan Hagman, vd på Förenade Bil.
Normalt sett kostar en liknande stöld ungefär 50 000 kronor per bil för företaget. För ungefär sex veckor sedan utsattes företaget för en liknande kupp.
– Det är klart att det är kostsamt med den direkta skadan, men även med de åtgärder vi vidtar för att säkra oss mot framtida inbrott, säger Jan Hagman.
Det är inte bara BMW-bilar som utsätts för rattstölder.
– Jag har hört att det förekommer på andra märken också, senast igår hörde jag om Mercedes. Jag vet inte om det är ratten eller airbagen man är ute efter, säger Jan Hagman.
Gå till toppen